Milliókkal finanszírozza az országos élvonalban lévő csapatokat a háromszéki önkormányzat

Közel 7 millió lejes támogatásról döntött a háromszéki versenysport számára a megyei önkormányzat.

A Kovászna megyei képviselő testület hétfői ülésén a sporttörvény alapján fogadta el azokat a határozatokat, amelyek révén anyagi támogatást biztosít a kosárlabda-, jégkorong-, valamint a focicsapat utánpótlásnevelés programjai és az országos bajnokságokon való részvételére. Ezen a héten a szerződéseket is megkötik a 2022-2023-as versenyszezonban érdekelt csapatokkal. 

Tamás Sándor tanácselnök úgy fogalmazott, hogy a sporttörvény alapján az elmúlt 5 évben a versenysportokra szánt pályázati keretet 1,5 millió lejről 6,8 millió lejre növelték. „Az eredményekre méltán lehetünk büszkék mindannyian, hiszen a háromszéki sportklubok több sportágban kiválóan teljesítettek. Idén is támogatjuk a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztályát, a Sepsi OSK Sportegyesületet, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet és a Sepsi-SIC Sportklubot. Hajrá Háromszék!” – hangsúlyozta a tanácsülésen Tamás Sándor. 

A megyei önkormányzat döntése értelmében a következő idényre a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztálya a felnőtt és ifjúsági országos bajnokságon való részvételre 1,2 millió lejt kap, a Sepsi OSK Sportegyesületnek az U16 és az U17 junior csapatok az Elitek Ligájában és az Ifjúsági Ligában való részvételére 200 ezer lejt ítéltek meg, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet 1,15 millió lejjel támogatják, hogy a Háromszéki Ágyúsok felnőtt jégkorongcsapat részt vegyen az országos bajnokságban.   

A Sepsi-SIC 4,2 millió lejt kap Kovászna Megye Tanácsától, az összegből biztosíthatják a junior- és felnőttsportolók számára a belföldi és nemzetközi kosárlabda, asztali tenisz, kerékpár, birkózás és kézilabda versenyeken való részvételt, valamint sportesemények és versenyek szervezését is finanszírozhatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?