Tamás Sándor: ha nem mi szervezzük jövőnket, mások akarják helyettünk megszervezni

„A jövő holnap reggel kezdődik, éppen ezért ma szavazásunkkal megalapozzuk azt” – mutatott rá Tamás Sándor vasárnap délelőtt, amikor Kézdivásárhelyen leadta szavazatát a helyhatósági választásokon.

Az újrázni készülő háromszéki tanácselnök szavazata leadását követően egy régi mondást idézett: „ki mint vet, úgy arat”. Az elöljáró szerint „az elmúlt ezer évben megtanultuk, hogyha nem mi szervezzük saját jövőnket, akkor azt mások akarják helyettünk megszervezni. Éppen ezért arra kérek mindenkit, ma menjen el választani és szavazzon az alkalmas jelöltekre a településeken és megyében egyaránt”.  

Háromszéken 182 220 szavazópolgárt várnak ma az urnákhoz. A szombat esti vihart követően vasárnap reggel zavartalanul megkezdődött a szavazás mind a 214 háromszéki szavazókörzetben, ám egyelőre az országos átlagnál alacsonyabb a szavazókedv.

A délelőtti órákban főként az idősebb korosztály járult az urnákhoz. Tapasztalatunk szerint a szavazókörzetekben betartják és betartatják az egészségügyi óvintézkedéseket. A maszkviselés kötelező, belépéskor lázat mérnek, egyszerre csak kisszámú szavazót engednek be a helyiségekbe, ahol fertőtlenítőszer is rendelkezésre áll, így a voks leadásával eltöltött néhány perc biztonságosnak mondható.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?