Magyarellenes rigmusok miatt félbeszakította a Craiova–Mioveni meccset Kovács István játékvezető

Már a 10. percben félbeszakadt az U. Craiova 1948–CS Mioveni első osztályú labdarúgó-mérkőzés péntek délután, mert a hazai ultrák magyarellenes rigmusokat skandáltak, amiért Kovács István játékvezető kiállította a craiovai csapat egyik hátvédjét – írta a Gazeta Sporturilor online kiadása.

Kovács István (középen) nem először szakított meg mérkőzést rasszista megnyilvánulások miatt | Fotó: képernyőmentés a digisport.ro közvetítésébőlA rájátszás alsóházának (play out) 3. fordulójában rendezett összecsapás 8. percében Bradley Diallo utolsó védőként szabálytalanul szerelte a vendégcsapat egyik játékosát, amiért a nagykárolyi illetőségű bíró – a szabályok értelmében – piros lappal büntette a vétkest.

Az elégedetlen hazai ultrák erre Magyarországot és a magyar nemzetiségű játékvezető sértő rigmusokat kezdtek skandálni, mire Kovács – élve a szabályok nyújtotta lehetőséggel – félbeszakította a mérkőzést. A meccse három percig szünetelt, ezalatt a bíró a kispadokhoz szólította mindkét csapat tagjait, és a csapatkapitányokkal tárgylat a folytatásról. Ezalatt a hazaiak néhány játékosa – a hangosbemondóval egyidőben – megpróbálta lecsillapítani a drukkereket. Néhányan különböző tárgyakat is bedobáltak a játéktérre, anélkül, hogy bárkit eltaláltak volna.

Miután a törzsszurkolók lecsillapodtak, a meccs folytatódott.

Kovács István februárban a Rapid–Dinamo fővárosi rangadót is néhány percig megállította, amíg el nem távolították a két szurkolótábor – egymásnak címzett – rasszista feliratú molinóit, és a csapatkapitányok le nem csillapították a drukkereket. 2019-ben egy FCSB–Dinamo mérkőzésen járt el ugyanígy a játékvezető, szintén „cigányozás” miatt.

A pénteki craiovai meccs egyébként 1–1-es döntetlennel ért véget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?