banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Magyar vb-ezüstérem öttusában

Ezüstérmet nyert a magyar férfi váltó az öttusázók bath-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.

A versenyt 14 páros kezdte meg hétfőn a körvívással, melyben a Regős Gergely, Szép Balázs duó 15 győzelmet aratott és 11 vereséget szenvedett. Ezzel az ukránok, a dél-koreaiak és a kínaiak mögött a negyedik helyen állt.

Fotó: Magyar Öttusaszövetség

Kedden délután, a női viadalt követően – melyben Réti Kamilla és Alekszejev Tamara nyolcadik lett – folytatták versenyüket a férfiak. A lovaspályán egy-egy verőhibával, de szintidőn belül ment végig a két magyar, ezzel – az olaszokkal holtversenyben – ötödik volt ebben a számban. A bónuszvívás kiemelkedően sikerült, négy ellenfélt legyőzése nyolc pluszpontot ért, és összesítésben már a harmadik helyen álltak a magyarok. A 2x100 méteres úszóváltóban viszont 1:55.54 perccel csak tizedikek lettek, így visszacsúsztak.

A kombinált számot, melyben a váltótagoknak egyenkét 3x600 métert kellett futniuk két lövősorozattal megszakítva, az ötödik pozícióból kezdhették meg, de behozható hátrányban voltak a dobogósoktól, az éllovas ukránok is csak 13 másodperccel indultak hamarabb. Mögöttük az egyitomiak, a dél-koreaiak és a csehek következtek a magyarok előtt.

Martinek János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta: Regős futott elsőként, ő harmadikként indította csapattársát, az élen az egyiptomiak és a dél-koreaiak versenyeztek szinte végig, Szép Balázs azonban ázsiai ellenfelét utolérte. Az egyiptomiak négy másodperccel előzték meg a magyarokat, a dél-koreaiak pedig eggyel értek be mögöttük. A magyar páros 11:19.70 perccel megnyerte a kombinált számot. Ezzel az egyiptomiak mögött a második helyen zárt. A koreaiak a harmadik helyen zártak.

A délnyugat-angliai városban szerdától zajlanak majd az egyéni küzdelmek, ezek döntőit vasárnap rendezik – az első három hely ér olimpiai kvótát –, és az eredmények alapján akkor alakul ki a csapatverseny sorrendje is. Az év fő sportági versenye hétfőn a vegyes váltóval zárul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?