Korosztályos Eb-t nyert a férfi kardcsapat

Románia férfi kardcsapata aranyérmet nyert csütörtökön az olaszországi Nápolyban zajló kadét és junior vívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben 45-36-ra legyőzte Franciaországot.

A Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Nițu felállású román csapat 45-12-re múlta felül Hollandiát a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben 45-27-re legyőzte Németországot, az elődöntőben pedig 45-28-ra nyert Szerbia ellen. A dobogó harmadik helyére Spanyolországnak került – számolt be az Agerpres. Románia korosztályos férfi kardcsapata sorozatban másodjára állhat fel a dobogó legfelső fokára.

A női párbajtőr csapatversenyben Románia (Alexandra Drăgan, Isabella Andreea Niculai, Emma Şonţ, Ana Tomşa) a 8. helyen végzett. A román lányok a nyolcaddöntőben 39-35-re legyőzték Olaszországot, a negyeddöntőben azonban 40-42-es vereséget szenvedtek Ukrajnától.

Románia két érmet nyert a kadét és junior Európa-bajnokságon, mindkettőt kardvívásban, aranyat a férfi csapatversenyben és Amalia Covaliu révén bronzot a női egyéniben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?