Románia női kardválogatottja legyőzte Magyarország csapatát a korosztályos Európa-bajnokság döntőjében

Aranyérmet szerzett csütörtökön a román női kardválogatott a tallinni korosztályos vívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben 45–40-re legyőzte Magyarország csapatát.

Az Irina Covaliu edző által irányított, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş és Rosemarie Benciu összeállítású kardválogatott a negyeddöntőben Azerbajdzsánt (45–31), az elődöntőben Olaszországot (45-38) múlta felül.

A döntő első hét csörtéje után Románia 35–25-re vezetett. Bár a különbség csökkent, a román válogatottnak sikerült megszereznie a győzelmet és első címét a kadét és junior Európa-bajnokságon az észt fővárosban.

A kisdöntőben Olaszország 45–42-re nyert Lengyelország ellen.

A George Petrache, David Pădureanu, Andrei Tudor Aparaschiţei és Luca Iliuţă összeállítású férfi kadét párbajtőrválogatott a 18-ik helyen végzett, miután az első fordulóban 45–32-re kikapott Csehországtól. Az aranyérmet Magyarország szerezte meg, Olaszország ezüst-, Ukrajna bronzérmes lett.

A keddig tartó kontinensviadal első három napján Románia sportolói négy érmet szereztek: a csütörtöki arany mellett Amalia Covaliu női kardvívó egyéniben ezüstöt, Casian Cîdu férfi kardvívó egyéniben szintén ezüstöt, Anastasia Fusea női kardvívó pedig egyéniben bronzot.

Románia 42 sportolóval vesz részt a korosztályos Európa-bajnokságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?