Konferencia-liga: simán kikapott a CFR

Az erdélyi csapat kétgólos vereséget szenvedett az AZ Alkmaar vendégeként.

A kolozsvári együttes azzal a tudattal lépett pályára Hollandiában, hogy csakis pontszerzés esetén marad reális esélye a továbbjutásra. Ennek ellenére, a két hétel korábbi, fellegvári mérkőzéshez hasonlóan a pályán az AZ akarata érvényesült, Dan Petrescu tanítványainak a támadójátéka kritikán aluli volt.

A párhuzam nem merült ki ennyiben, ugyanis ennek a találkozónak is Jesper Karlsson volt az egyik főszereplője. A svéd támadó ezúttal nem talált be, ellenben adott két gólpasszt, az 5. percben Gudmondssont, a 86.-ban pedig Pavlidist szolgálta ki.

A CFR teljesítményéről sokat elmond, hogy első alkalommal a 85. percben találták el a kaput, Ciprian Deac lőtt hatalmas kapufát.

Az újabb vereség ellenére, s bár négy fordulót követően a D-csoport utolsó helyén áll, mindössze egy ponttal, a kolozsvári gárda továbbjutási esélyei még élnek, legalábbis matematikailag. Ez alkalommal a Jablonec kaparta ki a gesztenyét a CFR számára, amely kétgólos hátrányból felállva egyenlített a Randers vendégeként.

Ahhoz azonban, hogy az elméleti esély valósággá váljon, az eddigieknél lényegesen meggyőzőbb teljesítmény kell, s 6 pont a hátralevő két mérkőzésen. A kolozsvári együttes sorsa ugyanakkor nem a saját kezében van, ha ugyanis a Jablonec megnyeri az AZAlkmaar elleni mérkőzését, a CFR lemarad a második helyről.

(Nyitókép: Facebook/AZ Alkmaar)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?