Katar 2022: Franciaország és Belgium is kvalifikálta magát

A G-csoportban még semmi sem dőlt el, Hollandia, Törökország és Norvégiais  végezhet az élen.

Kiütéses győzelmet aratott Kazahsztán ellen szombaton a francia labdarúgó válogatott, s ezzel biztosította a helyét a  2022-es katari  világbajnokságon. A 8-0-ra végződött mérkőzésen a gólok felét Mbappe szerezte, rajta kívül Benzema, Rabiot és Griezmann talált be, előbbi két alkalommal.

A D-csoport másik mérkőzésén Finnország idegenben verte meg 3-1-re Bosznia-Hercegovinát, s ezzel feljött a második helyre. Amennyiben az utolsó fordulóban a finnek legyőzik Franciaországot, biztosan a pótselejtezőt érőhelyen végeznek. Ha nem, akkor az ukránoké lehet a második hely, amennyiben idegenben felülmúlják a bosnyákokat.

AzE-csoportban Belgium 3-1 arányban kerekedett felül Észtországon, a győztesek góljait Benteke, Carrasco és T.Hazard szerezték. Wales 5-1-re verte meg Fehéroroszországot, s ezzel a második helyről várja a záró fordulót, melynek ebben a csoportban különösebb tétje nem lesz. Ennek az oka az, hogy függetlenül attól, Wales vagy Csehország végez-e a második helyen, a jó Nemzetek Ligája szereplésnek köszönhetően mindkét együttes pótselejtezőt vívhat.

A  G-csoportban, Hollandia hiába vezetett már 2-0-ra Montenegro ellen, Depay góljaival, a házigazda az utolsó 10 percben kétszer is betalált, s egyenlített. Mivel Norvégia csak gól nélküli döntetlent ért el Lettország ellen, míg Törökország 6-0-re legyőzte Gibraltárt, hármójuk közül még bármelyik lehet csoportelső, illetve végezhet a második helyen. Hollandiának már egy Norvégia elleni döntetlen is elég lenne a csoportelsőséghez, míg a skandinávok csak akkor végezhetnének az élen, ha legyőznék a tulipánosokat, Törökország   pedig legfeljebb egy pontot szerezne  Montenegró ellen.

(Nyitókép: Facebook/FIFA World Cup)

Kapcsolódók

Kimaradt?