Jenei Imre halálhírét keltették a román sajtóban

Szörnyű álhír terjedt szét csütörtökön az internetes portálokon, egyik lap a másik után számolt be Jenei Imre halálhíréről. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy ebből semmi sem igaz, a legendás labdarúgóedző bár egészségi állapota miatt tartózkodik a nyilvános eseményektől, de jól van.

A márciusban 87. születésnapját ünneplő Jenei Imre épp szokásos napi sétáján volt egy nagyváradi parkban, amikor a szörnyű álhír szárnyra kelt. A legtöbb rangos hazai sportportál átvette, csupán kevesen voltak azok, akik vették a fáradtságot, hogy publikálás előtt leelenőrizzék a hírt. A Maszol sem keltette halálhírét a legendának, de utóbbiak között volt a ProSport is, amelyiknek Sandu Boc, a Rapid és a Dinamo egykori hátvédje azt mondta, hogy beszélt a Jeneiről gondoskodó asszonnyal, aki megnyugtatta, hogy a román és a magyar válogatottak egykori szövetségi kapitánya, a Steaua BEK-győztes edzője jól van. A nő, amúgy a Hotnewsnak azt mondta, hogy a séta után Jenei Imre lepihent, és szerencsére nem látta a morbid híreket.

Fotó: Puskás Intézet

Azt pontosan nem tudni, hogy honnan indult, de feltételezések szerint azzal hozható összefüggésbe, hogy szerdán, 98 éves korában elhunyt Tănase Tănase röplabda-edző, aki BEK-döntőbe juttatta a Steaua csapatát.

A Jenei Imrével kapcsolatos álhírt viszonylag gyorsan levették a portálok, mélyek elnézést is kértek a történtekért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?