„Nyomot hagyott a csalódás” – újabb lemondás a kupavereség miatt

A vezetőedző Adrian Mutu után a Kolozsvári CFR elnöke, Cristian Balaj is benyújtotta a lemondását. Egy egykori játékvezető, aki 2021-ben az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) irányításáról 2021-ben mondott le a fellegvári futballklubbért Facebook-oldalán jelentette be döntését, abban bízva, hogy a tulajdonos megérti és elfogadja azt.

Az 52 éves szakember bevallása szerint a CFR kiesésese a Román Kupából akkora csalódást jelentett, ami nyomot hagyott benne. „Már este mondtam, hogy fizikailag is rosszul érzem magam. Nem nagyon tudtam, hogy mihez kezdjek ezzel az érzéssel. Ritkán fordult elő” – vallott arról, hogyan élte meg a másodosztályos Vajdahunyadi Corvinultól elszenvedett 4-0-s vereséget. „Úgy érzem, hogy szünetet kell tartanom, szükségem van arra, hogy időt töltsek a családommal. A lányaimnak egészséges apára van szükségük, ezért úgy döntöttem, hogy benyújtom a lemondásom. Remélem, hogy Varga úr (szerk. megj, – a klub tulajdonosa) megérti és elfogadja ezt a döntést” – fogalmazott Balaj.

Cristi Balajt fizikailag is megviselte a kupavereség | Fotó: lpf.ro

Hozzátette azt is, hogy nem tartja természetesnek, hogy kizárólag a vezetőedzőt tegyék felelősség a történtekért, ez egy tiszteletbeli ügy. „Remélem ugyanakkor, hogy a csapat túljut ezen a nehéz időszakon és erősebben tér vissza. A romániai labdarúgásnak szüksége van klubokra, akik pontokat szeretnek az európai kupákban, úgy ahogyan azt a Kolozsvári CFR tette az elmúlt években” – mondta.

A klub hivatalosan még nem reagált Balaj döntésére. Korábban csak annyit közöltek, hogy Adrian Mutu helyettesítését ideiglenesen „házon belül” oldják meg. Ioan Varga, a klub tulajdonosa csütörtökön a DigiSportnak azt is elárulta, hogy szakmai stábjukból Ovidiu Hoban ül le a kispadra a CFR soron következő SuperLiga-meccsén, a Rapid elleni szombati találkozón.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?