Jégkorong: rolbát kaptak a Csíkszentimrei Sasok

A rolba | A szerző felvételeiMagyarországi segítséggel kapott rolbát, azaz jégsimító járművet a Csíkszentimrei Sasok Sportklub. Az alcsíki településen két csapatnyi felnőtt és közel negyven gyermek kergeti a korongot telente a szabadtéren kialakított természetes jégpályán. A nagyértékű adomány pénteken gördült be Csíkszentimrére.

Mérföldkőhöz érkezett a csíkszentimrei jégkorong-sport. A Csíkszeredától délre található településen ezentúl a hideg időszakban megfelelő minőségű természetes jeget készíthetnek a község jégkorongot, korcsolyázást szerető lakosainak. A nagy értékű speciális jármű Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) alelnökének közbenjárására a Suplimum Jégpályatechnikai BT felajánlása nyomán pénteken érkezett Csíkszentimrére Magyarországról.

A rolba átadásának eseményére a járványhelyzet miatt nem érkezhettek Magyarországról vendégek, ám jelen voltak a község és a Sasok Sportklub vezetői, valamint a klub színeiben jégkorongozó gyerekek. Amint Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere fogalmazott: a cél az, hogy létrehozzanak egy olyan létesítményt, amely biztosítja egész alcsíki térség jégkoronghoz való hozzáférését. „Az elmúlt években mindent megtettünk, talán erőnkön felül is, hiszen létrehoztunk egy szabadtéri jégpályát, megépítettük az öltözőt, sőt itt van ez a beton alap is, ahol a jövőbeni műjégpálya meg kellene épüljön” – mondta a községvezető.A következő télig kell várni, hogy újra jégre léphessenek Csíkszentimrén

A cél: műjégpálya Csíkszentimrén

Kencse Előd kiemelte: a csíkszentimrei gyerekek több korosztályos megmérettetésen részt vettek Jakab Károly vezetésével. Hozzátette: Kovács Zoltán, MJSZ alelnök több alkalommal nyújtott már segítséget a csíkszentimrei jégkorongozás fejlődéséhez, például a pályát körülvevő palánk egykor a budapesti Kisstadion jegét övezte, de felszerelésekkel is támogatták a szentimrei gyerekeket. „Most megint előreléptünk egyet az álmaink megvalósításában, hogy műjégpálya legyen Csíkszentimrén. Nagyon szívesen fogadunk bármilyen segítséget, hogy tovább tudjunk haladni ezen az úton. Szükség lesz hűtésre, palánkrendszerre, ki kell építenünk egy transzformátor-állomást, hogy el tudjuk látni árammal” – emelte ki.

Az átadáson meghatottan mondott köszönetet az adományba kapott rolbáért Jakab Károly, a Szentimrei Sasok Sportklub vezetője, aki 15 éve minden esztendőben áldozatos munkával tartja életben a község jégkorongsportját és kezeli a telente létrehozott szabadtéri jégpályát.

Kapcsolódók

Kimaradt?