Hiába vezetett Stockholmban, kettős vereséggel búcsúzott a Sepsi OSK

Véget ért a Sepsi OSK európai kupakalandja. A háromszékiek ugyan meglepték a visszavágó elején svéd ellenfelüket, de végül hasonló arányban maradtak alul, mint egy héttel ezelőtt hazai pályán és kettős vereséggel búcsúztak az Európa Konferencia Ligától.

A csodában bízva és természetesen a továbbjutás reményében utazott Svédországba Diószegi László csapata, amely hazai pályán egy héttel korábban 3–1-es vereséggel indította a párharcot a Djurgårdens IF ellen. A remény fel is csillant a mérkőzés elején, Matei szabadrúgása ugyanis a 8. percben utat talált a hazai hálóba (0–1). Azonban nem sokáig örülhettek a piros-fehérek, alig négy perc elteltével Finndell gondoskodott a hazai hívek megnyugtatásáról és megszerezte 10 méterről a Djurgårdens egyenlítő találatát (1–1). Fotó: Djurgardens IF

A 23. percben már a házigazdánál volt az előny, az első meccsen duplázó Asoro fejjel volt eredményes. A gól után és a második félidő nagyobb részében a védek nem erőltették a gólszerzést és átadták a kezdeményezés lehetőségét az OSK-nak. A vendégek azonban nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kidolgozni, Asoro pedig a 71. percben megrázta magát és negyedjére is betalált a párharc során kialakítva a mérkőzés végeredményét (3–1).

A svédek összességében megérdemelten jutottak tovább, ám a székelyföldieknek semmi okuk a szégyenkezésre, mindössze 11 éves történetük során első alkalommal nyertek párharcot a Ljubljana ellenében az európai kupaporondon. Bízunk benne, hogy jövőre is szurkolhatunk az európai kupák valamelyikében a szimpatikus csapatnak!

Európa-Konferfencia Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó
Djurgårdens IF (svéd)–Sepsi OSK 3–1 (2–1)
Stockholm, Tele2 Aréna, 19 280 néző
Djurgarden: Zetterström – P. Johansson (Löfgren, 75.), Hien, H. Ekdal, N. Bengtsson – Finndell (Marcus Danielson, a szünetben), Schüller (E. Banda, 28.), E. Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 62.), Radetinac (Doumbouya, 75.)
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov (D. Ciobotariu, 88.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Paun, Matei (Dragomir, 88.) – Damascan (Jonathan Rodríguez, 62.), Rondón (Tudorie, 72.), Barbut (Achahbar, 72.)
Gólszerzők: Finndell (11.), Asoro (23., 71.), ill. Matei (8.)
Továbbjutott: a Djurgarden, 6–2-vel, kettős győzelemmel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?