banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Harmadik lett a felnőttek versenyében a mindössze tíz éves szatmári sakkozó

A hét végén, a Debreceni Rapid Grand Prix-n három kategóriában, két ifjúsági korosztályban és a felnőtteknek rendezték a küzdelmeket.

Harmadik helyen zárt a felnőttek versenyében, ugyanakkor első lett a 18 éven aluliak, ifjúsági mezőnyében a Szatmárnémeti Olimpia VSK sakkozója, Kovács Balázs, aki asztalhoz ült Debrecenben egy villámsakk-versenyen.

Bár még csak 10 éves, Kovács Balázs remekelt a felnőttek mezőnyében. A 7 fordulós tornán 4 győzelemmel és két remivel zárt a szatmári legény, aki 5 pontot szerezve a harmadik helyen zárt, ugyanakkor a 15 évesek ifjúsági mezőnyében az első lett.Balról jobbra: Kovács Balázs, Kányádi Zoltán és Torzsás Lodovic

Kovács Balázs egyébként 4 évesen kezdett sakkozni, 5 és fél évesen első lett az Országos Iskolás Sakkbajnokságon, az elmúlt években pedig összesen hét országos bajnoki helyezést ért el. Sikerrel képviselte klubját nemzetközi szinten is, 2021-ben a a Hibrid Sakk Európa Bajnokságon hetedik, 2022-ben pedig a Szaloniki Rapid Ifjúsági bajnokságon bronzérmet szerzett.

A felnőttek megmérettetését egyébként a debreceni Kányádi Zoltán nyerte meg, második lett a szatmárnémeti Torzsás Ludovic. Az Olimpia VSK sakk-szekcióját vezető Margareta Sarivan nevezte a viadalra a 12 éves Seletye Dávidot is, aki a felnőttek versenyében 3,5 pontot ért el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?