Gyenes Mani a 23. helyen zárta a Dakar-ralit

Gyenes Emánuelnek sikerült ismét teljesítenie a világ legnehezebb sivatagi terepraliját, ráadásul újfent a legjobb harminc között, a 23. helyen zárta a szaúdi Dakar-rali idei kiírását.

Fotó: Gyenes Mani Facebook-oldala

A szatmárnémeti motoros pénteki célba érkezését követően a Facebook-oldalán emlékeztett arra, hogy idén is szervízcsapat segítsége nélkül teljesítette a több mint 5 ezer kilométeres, 12 szakaszból álló viadalt, de mivel idén is nagykövete volt a seregszemlének, eredményét nem jegyezték fel külön az Original Motul kategóriában – ahol amúgy a második lett volna Tobias Ebster mögött. Gyenes Maninak ez volt a tizennegyedik Dakar-ralija, a maraton kategóriában korábban győztes klasszis mostani 23. helyével elérte célját ezen a megterhelő, sokakat kirostáló versenyen.

Fotó: Gyenes Mani Facebook-oldala

A motorosok mezőnyében amúgy az amerikai hondás, Ricky Brabec pályafutása során most másodjára nyert – Ross Branch és Adrien Van Beveren követte a második, illetve harmadik helyen –, míg az autósok között a spanyol Carlos Sainz a negyedik alkalommal emelhette magasba a serleget. A ralivilágbajnok Sebastien Loeb első Dakar-sikere még várat magára, ezúttal az összetett harmadik helyén zárt – a belga Guillaume de Mevius mögött. Az úgynevezett Challenger-kategóriában női győztest avattak, Cristina Gutierrez Herrero Pablo Moreno Huete oldalán zárt az első helyen, így Jutta Kleinschmidt 2001-es sikere óta ő az első női versenyző, aki Dakar-címmel büszkélkedhet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?