Gálfi után Bondár is kikapott, 2–0-ra vezetnek a románok Nagyváradon

Bondár Anna kikapott Jaqueline Cristiantól pénteken a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc második mérkőzésén, így a magyar női teniszválogatott 2–0-s hátrányból várja a szombati folytatást.

A két játékos eddig kétszer találkozott, és a Hajdúszoboszló SE sportolója 2018-ban Bukarestben és 2019-ben a brazíliai Curitibában is jobbnak bizonyult.

A harmadik csatában a világranglistán elfoglalt 71. helyezésével a legjobb magyarnak számító Bondár 2:3-ig tartotta magát a 148. poszton álló riválisával szemben, ám ezután kétszer is elvesztette az adogatását, és 37 perc elteltével szetthátrányba került. A második játszmában jött a fordulat, a szeghalmi születésű Bondár sorra hozta a gémeket 4–0-ig, és még az is „belefért” neki, hogy 5–2-nél elveszítse a szerváját, mivel 5–4-nél egy ásszal lezárta a szettet.

A román Jaquelin Ctristian is nyerni tudott a magyar Bondár Anna ellen | Fotó forrása: Román Tenisz Szövetség

Az utolsó felvonásban ismét a 24 esztendős Cristian irányított, és 3–0-ra meglépett, ám 4–2-nél az egy évvel idősebb Bondár 40-semmiről visszabrékelt. A játszma végül rövidítésbe torkollott, melyben 2–2 után a magyar teniszező már csak egy pontot tudott nyerni. A találkozó 2 óra 34 percig tartott.   

Szombaton helyi idő szerint 13 órától a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, az utolsó felvonás, a páros pedig Monica Niculescu, Anca Todoni-Jani Réka, Udvardy Panna összecsapást hozhat az új nagyváradi sportarénában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?