Billie Jean King Kupa: Nagyváradon rendezik a román-magyart

Fotó: Facebook/Cseke AttilaAz idén átadott nagyváradi sportcsarnokban rendezik meg november 11-12-én a női tenisz Billie Jean King Kupa keretében sorra kerülő Románia-Magyarország összecsapást.

A Román Tenisz Szövetség (FRT) tájékoztatása szerint ez lesz az első ilyen jellegű sportesemény az 5265 férőhelyes multifunkcionális arénában. A nagyváradi önkormányzat tájékoztatása szerint – a román játékosok kérésére - a küzdőtérre úgynevezett „hard” borítást fektetnek le. Mint írtuk, a 27,5 millió eurós költséggel megvalósított létesítményt idén áprilisban adták át.

George Cosac FRT-elnök csak dicsérő szavakkal beszélt a nagyváradi sportcsarnokról, mint fogalmazott „felveszi a versenyt bármelyik európai létesítménnyel”. Hozzátette: felszereltség szempontjából talán a kolozsvári BT Arénát is felülmúlja.

A Billie Jean King Kupa (korábban Fed Kupa) lebonyolítási szabályzata szerint négy egyes és egy páros mérkőzést rendezhetnek meg, a párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. Románia és Magyarország női tenisz válogatottja eddig kilenc alkalommal mérkőzött meg egymással, az egyetlen magyar győzelem 1993-ban született.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?