Gabi Szabó elveszítette a leváltását megtámadó pert a bukaresti önkormányzat ellen

Pert vesztett Gabriela Szabó Bukarest főpolgármesteri hivatala ellen, a bíróság kimondta, hogy jogosan váltották le tavaly a Bukaresti CSM igazgatói tisztségéből – jelentette be hétfő délután Nicușor Dan.

Fotó: Gabriela Szabó Facebook-oldala

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében emlékeztett, hogy a fegyelmi bizottság megállapításai nyomán bontottak szerződést az egykori olimpiai bajnokkal, mert az önkormányzat ellenőrzőtestülete szabálysértéseket állapított meg a tevékenységében. A városvezető ismét megemlítette, hogy a vizsgálat alapján kiderült, hogy Szabó igazgatósága alatt egyes alkalmazottaknak jogtalanul fizettek ki több mint 1 millió lejt, a jogszabályok alapján a győzelmek után járó jutalomban csakis a sportolók és a szakmai stáb részesülhetett volna. „Mi több, az összeg jelentős részét, 190 ezer lejt több részletben Gabriela Szabó kapta” – írta Nicușor Dan. Hozzátette, hogy a bajnok menesztésében az is közrejátszott, hogy a klub többszöri átszervezése 2017 és 2019 között nem volt eredményes.

A polgármester, mint ismeretes, tavaly júniusban menesztette Szabót a Bukaresti CSM igazgatói tisztségéből és áthelyezte egy másik önkormányzati intézmény vezetőségébe. A volt atléta megtámadta a döntést, és alapfokon meg is nyerte azt alapfokon a bukaresti törvényszéken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?