Futsal: megszűnik a Csíkszeredai Imperial Wet

A jövőben semmilyen versenysorozatban nem kíván szerepelni a Csíkszeredai Imperial Wet első osztályú futsal-csapata, mindezt hivatalos átiratban közölték a klub képviselői a hazai szakszövetséggel. A csíki alakulat helyett a Galaci United indulhat a Bajnokok Ligájában.

Hivatalos honapján közölte a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), hogy a Csíkszeredai Imperial Wet minden versenysorozatból visszalépett. A szakszövetség a székelyföldi klub július 8-i dátummal iktatott átiratára hivatkozva tette meg bejelentését. A csíkszeredai alakulat a 2020/2021. évi bajnokság megnyerésével jogot szerzett a Bajnokok Ligájában való szereplésre is. A FRF döntése értelmében helyette az előző bajnokság ezüstérmese, a Galaci United alakulata képviselheti a sportágat a nemzetközi küzdelmekben.

A visszalépés okairól Görbe Waltert, a csapat tulajdonosát kérdeztük. A vállalkozó elmondta: belefáradt a klub működtetésébe. Elmondása szerint a román szakszövetség sem volt abban partner, hogy eredményesen működhessenek, számos alkalommal hozták döntéseikkel előnytelen helyzetbe a csíki csapatot. A tulajdonos kifejtette, hogy bár a csíkszeredai önkormányzattól erre a szezonra megítélt támogatás jelentős mértékű lett volna, ám mégis úgy döntött, nem folytatják tovább.

„Már az előző szezonban is gondolkodtam, hogy befejezem, ám akkor még be akartam bizonyítani, hogy képesek vagyunk jó eredményeket elérni. Szerettük volna megrendezni idén az egyik Bajnokok Ligája-kört, ám a sorsolást augusztusra halasztották, addig pedig nem fogok várni és így inkább abbahagyom” – fogalmazott Görbe Walter. Hozzátette: a sportfinanszírozástól nem fog elállni, a Csíkszeredai Sportklub csapatát támogatja a 2021/2020-es szezonban.

A megszűnő csapat négy játékosának már van új csapata: Biró Attila Kecskemétre igazolt, míg Bogdan Covaci, Iszlay Richárd és Küsmödi Tamás a Dévai Autobergamonál folytatja pályafutását, tudtuk meg.

A Csíkszeredai Imperial Wet 2015-ben alakult, működésének hat éve alatt két alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, míg a Román Kupát és a Szuperkupát egyszer-egyszer hodította el.

(Borítókép: Csíkszeredai Imperial Wet Futsal)

Kapcsolódók

Kimaradt?