Csíkszeredai győzelemmel kezdődött a futsal bajnoki döntő

Győzelemmel kezdte a Csíkszeredai Imperial Wet az elsőosztályú futsal-bajnokság döntőjét a Galaci United ellen. Az egyik fél három győzelméig tartó finálé hétfőn folytatódik.

Az elmúlt évek két legeredményesebb romániai futsal-csapata, a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United került a teremlabdarúgó-bajnokság fináléjába. Miután a csíkiak behúzták a felsőházi rájátszás első helyét, ők élvezhetik a pályaelőnyt a Duna-partiakkal szemben és vasárnap a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában indult útjára a döntő sorozat. Az Imperial Wet nemrég Román Kupa győzelmet ünnepelhetett és a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói után újabb felnőtt csapat-bajnoki aranyérmet hozhat a hargitai megyeszékhelyre.Fotó: Imperial Wet Futsal Facebook-oldal

A vasárnap lejátszott összecsapás első félideje szoros eredményt és szikrázó összecsapást hozott. A döntetlenre záródó első 20 perc után a második játékszrészben előnybe kerültek a hazaiak, majd a végjátékban végleg a maguk javára döntötték el a mérkőzést – számolt be a székelyföldiek hivatalos Facebook-oldala.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé hétfőn 16 órakor folytatódik, a helyszín újra a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna lesz.

Futsal első osztályú bajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna, zárk kapuk mögött
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 6–3 (2–2)
Gólszerzők: Uhelliton B. Souza (14.), Dos Santos (20.), Küsmödi Tamás (21.), Andrian Lașcu (35.), Bogdan Covaci (37.), Adrian Pânzaru (39.), illetve Florin Ignat (18.), Daniel Araujo (18.), Octavian Cireș (36.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?