Futsal: látványos döntő után Csíkszeredába került a Szuperkupa

Magabiztos játékkal, látványos gólokat szerezve győzte le a futsal Szuperkupa-döntőjében a Csíkszeredai Imperial Wet a Dunărea Călărași együttesét. A Buzăuban lejátszott mérkőzésen végig vezetve öt gólt lőtt a nyáron alaposan megerősödött székelyföldi együttes, míg a havasalföldiek csak egyszer tudtak válaszolni.

Semleges helyszínen, Buzăuban játszotta le az előző szezon kupagyőztese és bajnoka a romániai futsal Szuperkupáért kiírt mérkőzést. Az ingyenesen megtekinthető találkozó nem mozgatta meg különösebben a város sportkedvelő közönségét, mindössze 2-300  néző gondolta úgy, hogy a helyszíni követi végig az új romániai futsalidény első tétmérkőzését.

Nem zavarta az érdeklődés hiánya a székelyföldi bajnokcsapatot, amely már a második percben megszerezte a vezetést. Egy saját térfélről induló akció végén Hector középről lőtt a hálóba (1-0). Az első negyed óra végén megduplázta az előnyt az Imperial, egy formás szabadrúgás-kombináció végén Iszlai volt a gólszerző (2-0) beállítva ezzel a félidő végeredményét.

Folytatódott a második félidőben a csíkszeredai fölény, mégis szépített a Dunărea: a 23. percben Hadnagy lövése után kipattanóból utáni gyors ellentámadás végén bal oldalról Ribeiro emelt a hálóba (2-1). Fél óra elteltével visszaállította a kétgólos különbséget a Csíkszereda, Savio a meccs legszebb találatát szerezte miután egy jobb oldali beadás után látványos bokamozdulattal helyezett a hálóba (3-1). A 36. percben jött az újabb Imperial-gól .

A călărași-i térfelén  történt labdaszerzés után előbb Hadnagy lőtt zúgó kapufát, a kipattanó megszerzése után a negyedik gólt Marco Prsic szerezte (4-1). A vége előtt két perccel a Dunarea kihagyott egy büntetőt, miután kigyűlt a Csíkszereda szabálytalansága, de eddigre a lényeges kérdések eldőltek. Az utolsó előtti percben a Călărași vészkapus taktikája nem vált be, Alvaro a saját térfeléről lőtte a csíkszeredaiak ötödik gólját beállítva ezzel a végeredményt (5-1).

A futsal Bajnokok Ligája első selejtezőkörének sikeres megvívása után az Imperial Wet imponáló játékkal mutatkozott be a hazai színtéren is. Folytatás szeptember 9-én, kedden, amikor a hazai pontvadászatban szintén a Dunărea Călărași ellen kezdi meg a küzdelmeket a szeredai csapat méghozzá idegenben pályára lépve.

Futsal Románia Szuperkupa-döntő
Buzău, 300 néző
Imperial WET Csíkszereda  -  Futsal Club Dunărea Călărași 5-1 (2-0)
gólszerzők Hector (2. P.), Iszlai (15.p.), Savio (31.p.), Prsic (36.p.) és Alvaro (39.p.), illetve Ribeiro (23.p.)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?