Futsal: bajnok a csíkszeredai Imperial Wet csapata

Fotók: Imperial Wet Futsal Facebook-oldalaA Erste Liga győztes jégkorongozók diadala után újabb csapatsport bajnoki címe került Csíkszeredába. Az Imperial Wet Futsal teremlabdarúgói vasárnapi, galaci győzelmükkel ülhettek fel a román első osztályú futsal bajnokság trónjára. Az izgalmas mérkőzésen büntetők döntöttek.

A csíkiak azzal a tudattal léphettek pályára a Galaci United otthonában, hogy győzelmük esetén lezárhatják a döntő párharcot és megnyerhetik a bajnoki címet, a Duna-partiak pedig annak a reményében indultak harcba, hogy életben tartsák aranyérmes álmaikat.

Ennek megfelelően rendkívül motiváltan kezdett a Galac. Jó ideig csak szabálytalanságok kerültek a jegyzőkönyvbe, ám a 11. percben góllá érett a hazaiak igyekezete, Crișan szabadrúgásból talált be (1-0). Hamar sikerült a székelyföldieknek az egyenlítés, Uhellinton volt eredményes, így egyenlő állással mehettek szünetre a felek (1-1).

A második felvonásban két gólos előnyt épített fel a United, ám a rendkívüli formában játszó  Uhellinton kiegyenlítette az állást (3-3). A rendes játékidőben nem sikerült eldönteni a mérkőzést, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban nem kockáztattak fölöslegesen a csapatok, a büntetőlövésekre maradt a döntés. A hatméteres-párharc a hetedik párosban dőlt el. A csíkszeredaiak játékosa, Dos Santos nem hibázott, ám a galaciak soros lövője, Ignat kihagyta a büntetőt, így következhetett a csíki örömünnep. Az Imperial Wet csapata a 2018/2019-es bajnoki cím után lett újra aranyérmes, győzelmükkel a csíkiak dupláztak, a Román Kupa után a bajnokságot is megnyerték.

Román teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 4. mérkőzés
Galaci United – Imperial Wet Futsal Csíkszereda 9–10 (1–1, 3–3, 3–3, 3–3) – büntetőlövések után: 6–7
Gólszerzők Crișan (11.p.), Araujo (23. és 33.p.), ill. Uhellinton (14., 36. és 37.p.)
A párharc végeredménye 3-1 az Imperial Wet javára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?