Futsal Bajnokok Ligája: Prágában folytatja szereplését az Imperial Wet

Prágában folytatja nemzetközi szereplését a csíkszeredai Imperial Wet futsalcsapata. A romániai bajnok a Futsal Bajnokok Ligájának második alapkörének ötödik csoportjában lesz érdekelt október 10-13. között. Továbbjutás esetén a székelyföldi csapat bejut a sportág elitkörébe, ami már önmagában hatalmas siker lenne, de a csíkiak minél tovább szeretnének jutni a sorozatban.

Jól indította a 2019/2020-as szezont az Imperial Wet futsalcsapata. Augusztus utolsó napjaiban a Bajnokok Ligája első, athéni selejtezőkörében magabiztos teljesítményt nyújtva jutottak tovább, hazatérve megnyerték a romániai szuperkupát, majd négy győzelemmel kezdték a hazai bajnokságot is. A nyári szünetben alaposan megerősített székelyföldi csapat így önbizalommal telve várhatja a következő nemzetközi megmérettetést. A Prágában megrendezett alapkör csoportmeccsein a házigazda Sparta Praha, a lengyel Bialsko Biala, valamint a máltai St. Andrews lesznek az Imperial ellenfelei október 10. és 13. között.

Optimistán vág neki az újabb kihívásnak Sito Rivera csapata, a csíkiak szeretnének minél tovább állva maradni a Bajnokok Ligája sorozatban. Ennek megfelelően alakították ki a csapat keretét is, hiszen szokatlanul nagy létszámú játékost foglalkoztatnak a csapatnál. A célokkal kapcsolatosan Görbe Walter tulajdonos a Magyar Televízió sporthíradójának elmondta, hogy a bő játékoskeret és az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot. Szeretnének hazai szinten továbbra is meghatározóak maradni és nemzetközi szinten is letennék a névjegyüket, akár egy final 4-os szerepléssel.Az Imperial Wet október 10-én, csütörtökön 20 órától csap össze a házigazda Sparta Praha csapatával, másnap 17:30-tól következik a lengyel Bialsko Biala elleni összecsapás, majd egy nap pihenőt követően, vasárnap szintén 17:30 órai kezdettel a St. Andrews elleni párharccal zárul a prágai BL selejtező kör.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?