Fernando Alonso döntött a folytatásról

Fernando Alonso szerződést hosszabbít, jövőre is az Aston Martin istálló autójával versenyez a Forma–1-ben. A korábbi világbajnok spanyol pilóta döntését csütörtökön jelentette be hivatalosan a brit csapat.

Az együttes közleménye úgy fogalmaz, hogy „több évre szóló” megállapodás mellett kötelezték el magukat, ami azt jelenti, hogy legalább két évig még a 42 éves spanyol vezeti majd az autójukat.

Fotó: a Forma-1 hivatalos honlapja

Emlékeztettek arra, hogy Alonso 2023-ban csatlakozott hozzájuk, és változatlanul „sikeréhség” jellemzi. „Sok találgatás volt a Forma–1-es jövőmmel kapcsolatban, de most örömmel jelenthetem be, hogy maradok az Aston Martin Aramconál. Az év elején mondtam, hogy elsőször azt szeretném eldönteni, hogy folytatni akarom-e a versenyzést és utána leülünk a csapattal egyeztetni róla. Az első pillanattól fogva otthon éreztem magam itt, és az elmúlt 15 hónap alatt rengeteg mindent elértünk együtt. Hálás vagyok a bizalomért, és izgatottan várom, hogy mi mindent érhetünk még el. Ez még csak a kezdet. Erőnlétileg kiválóan érzem magam, mindent beleadok az úton, hogy világbajnok csapattá váljunk” – idézte Alonsót a közlemény.

Alonso 24 ponttal a nyolcadik helyen áll a világbajnokság egyéni összetettjében. A Forma–1 következő futama a Kínai Nagydíj lesz április 21-én.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?