Férfi vízilabda-vb: négygólos előnyről kapott ki a franciáktól, nem védhet címet a magyar válogatott

Sokkoló vereséget szenvedett a címvédő magyar csapat a dohai vizes vb negyeddöntőjében. Zalánkiék két negyed után biztosnak tűnő előnyben voltak a franciák ellen, a folytatásban viszont összeomlott a játék. 11 – 10-re vesztették végül el a mérkőzést, ezzel esélyüket is az újabb világbajnoki címre.

A nők hétfői, hollandok elleni sikere után szerdán a magyar férfi vízilabda-válogatottnak is lehetősége volt kiharcolni a legjobb négy közé jutást a dohai vizes világbajnokságon. Varga Zsolt csapata a játéknap utolsó mérkőzésén ugrott medencébe Franciaország legjobbjai ellen.

A mérkőzés elején hamar megszerezték a vezetést a franciák, de Vámos Márton szép, pontos lövéssel egyenlített. Szorosan alakult a játék képe a mérkőzés elején, mindkét kapusnak több védést kellett bemutatnia. Manhercz távoli góljával először szerzett vezetést a magyar csapat, Zalánki növelte is az előnyt a következő támadásnál. Látványos ejtéssel jöttek közelebb a franciák, a magyarok viszont ismét válaszolni tudtak góljukra a negyed végén. 4–2 állt az eredményjelzőn az első négy perc után.

Fotók: MTI

Mindkét válogatott büntetőből tudott gólt szerezni a második negyed elején. Viszonylag hosszú időszak telt el akciógól nélkül, amit Varga Dénes zárt le újabb találatával. Nagy is megzörgette a francia hálót, kezdett kinyílni az olló a magyarok javára. A találkozó felénél nehéz lett volna elképzelni, hogy 7–3-ról visszazárkózhatnak a kék sapkások.

Vernoux nagy góllal hozta közelebb a csapatát, nem vártak sokáig válaszukkal a magyarok. Ebben a negyedben már érezhetően jobban játszottak a franciák, mint a korábbiakban. Vámosék támadójátéka döcögni kezdett. Időt is kellett kérnie Varga Zsolt szövetségi kapitánynak. A negyedet végül két góllal a franciák nyerték, ezzel feljöttek 8–6-ra.

Magyar szempontból rosszul kezdődött az utolsó nyolc perc, Crousillat lövése Vogl kapus érintésével jutott át a gólvonalon, ezzel feljöttek egyetlen gólra a franciák. A folytatásban mindkét oldalon született egy-egy újabb találat, amelyet Vernoux újabb találata követett. Ezzel hosszú idő után újra egyenlő lett a mérkőzés állása.

Izgalmas lett a mérkőzés utolsó néhány perce, a franciák jó szériájuk végén a vezetést is megszerezték, Angyal viszont közelről kapuba tudta pofozni a labdát. 10–10.nél fontos magyar támadás maradt ki fél perccel a játékidő vége előtt. Támadhattak a franciák a győzelemért. Thomas Vernoux az utolsó másodpercekben.

A korábbi mérkőzések egyikén Horvátország Szerbia legyőzésével jutott az elődöntőbe, így ők lesznek a franciák ellenfelei. Győzni tudtak az olaszok és a spanyolok is, ők egymás ellen játszanak majd a legjobb négy között.

Magyarország – Franciaország 10–11 (4–2, 3–1, 1–3, 2–5)

Vezette: Xavi Buch (Spanyolország) és Darren Brown Spiritosanto (Egyesült Államok)

Gólszerzők: Zalánki G. (3), Varga D. (2), Vámos M, Manhercz K., Nagy Á., Német T., Angyal D., illetve T. Vernoux (5) Crousillat (3), M. Bodegas (2), M. Vernoux

Szövetségi kapitányok: Varga Zsolt, illetve Florian Bruzzo

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?