Férfi vízilabda Eb: Összeállt a játék a végére, négy góllal verték Georgiát a magyarok

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon Georgia legjobbjai ellen. Két negyed után magabiztosnak tűnő öt gólos előnye volt Varga Zsoltéknak, egy kisebb hullámvölgy után a hajrára összeállt a védekezés, végül 15–11-gyel hozták a találkozót, megőrízve esélyüket az egyenes ágú negyeddöntőbe-jutásra.

Folytatódott a férfi vízilabdázók Európa-bajnoksága Horvátországban, a játéknap első zágrábi mérkőzését Magyarország játszotta Georgiával. A görögöktől elszenvedett kétgólos vereség után a fehér sapkások ellen már kötelező volt a győzelem a magyar csapat számára.

Fotók forrása:a VLV - magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalaA mérkőzés georgiai büntetővel kezdődött, amelyet Dusan Vaszics értékesített, Tátrai Dávid viszont gyorsan egyenlített. Ezután, a várakozásoknak megfelelően magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat Vígvári Vince és Nagy Ádám is könnyű gólt szerzett, Tátrai pedig újra betalált, ezzel már 4–1 volt a mérkőzés állása. Varga Zsolt játékosai az első meccsel ellentétben gyorsan és eredményesen fejezte be emberelőnyei egy részét, így megtartotta három találatos előnyét a negyed végéig.

A második negyed elején Vaszics révén kihasználták kettős emberelőnyüket a georgiaiak, Nagy viszont gyorsan válaszolt erre a túloldalon, góljával 6–3-ra vezetett a magyar csapat. Néhány perccel később Vismeg Zsombor először talált kapuba az Eb-n, Vígvári kihagyott ötméterese után a következő támadásból már betalált. A negyedben még két gól jutott a magyar kapuba is, de a folytatást így is magabiztos, négygólos előnyből várták a magyarok.

Burián Gergely is feliratkozott a gólszerzők közé a harmadik negyed elején, a 19 éves Ahvlediani átlövésből szép gólt lőtt a másik oldalon. Varga Vince távolról nagy erejű lövéssel vette be a georgiai kaput, egy magyar védelmi hiba után Imnaisvili is betalált. Bitadze csavargóljával három találatra csökkent a különbség. Úgy tűnt, a magyar csapat kezéből kezd kicsúszni a mérkőzés irányítása, 12–10-nél Varga Zsoltnak időt kellett kérnie. Vígvári lövése után a labda a kapus érintésével jutott át a gólvonalon túlra, a negyed végére viszont visszaállt a két találatos különbség.

Tátrai az utolsó negyed elején kilőtte a felső sarkot, a magyar védekezés pedig ismét összeállni látszott, Fekete találatával visszaállt a négygólos különbség. A georgiai csapat nem tudott többször kapuba találni a találkozón, így végül 15-11-re nyerte meg a mérkőzést a tornára fiatal kerettel utazó magyar válogatott.

A B csoport másik mérkőzésén Görögország Olaszországgal találkozott este 8 órától. A magyar válogatottnak valószínűleg hétfőn győzelemre lesz szüksége az olaszok ellen a negyeddöntőbe jutáshoz. Az A csoportban Montenegró Spanyolországgal, Horvátország Franciaországgal játszott szombat este.

Magyarország – Georgia 15–11 (5–2, 4–3, 4–6, 2–0)

Zágráb, Horvátország

Vezette: S. Matijasevics (montenegrói) és T. Csopics (horvát)

Gólszerzők: Nagy Á. (4), Vígvári V. (3), Tátrai D. M. (3), Burián G. (2), Fekete G., Varga V., Vismeg Zs., illetve B. Ahvlediani (3), D. Vaszics (2), G.Magrakvelidze (2), V. Dadvani, R. Imnaisvili, A. Bitadze, S. Pjesivac

Szövetségi kapitányok: Varga Zsolt (Magyarország), illetve Dejan Sztanojevics (Georgia)

Az olasz válogatott könnyedén, 15-8-ra legyőzte a világbajnoki ezüstérmes görög csapatot a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjában.

Az olaszok sikere azt jelenti, hogy Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese akár még csoportgyőztes is lehet, ehhez viszont hétfőn öt góllal kellene nyernie a százszázalékos rivális ellen, írja az MTI. Az olaszok nagy különbségű diadala azért jött jól a magyaroknak, mert így ha minimális különbséggel legyőzik az olaszokat, az is második helyet és azonnali negyeddöntőt érne. A pontvesztés minden bizonnyal csak harmadik helyet eredményezne, mert a nyitókörben a magyarokat 10-8-ra legyőző Görögország az utolsó körben a négyes leggyengébb tagjával, Georgiával találkozik.
A csoportból az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?