Fehér megyei magyar focibajnokságot szerveztek Székelykocsárdon

A Fehér megyei RMDSZ, a Dr. Szász Pál Egyesülettel karöltve több közösségépítő programot szervez évente, ezek közé tartozik egy futballrangadó is. Az eseményt először az 1990-es években szervezték meg, majd néhány év szünet után 2017-ben újrakezdték, ám az elmúlt években a járvány újabb akadályt jelentett.

Örömmel léptek pályára szombaton a jelentkezők, a Communitas Alapítvány által támogatott programon mintegy százötvenen vettek részt, ehhez adódott a nagyszámú nézőközönség.

Fotó: Gábor Ferenc/Fehér Megyei RMDSZ

Összesen tizenkét csapat vállalta a megmérettetést, ami derekas „felállás” a szórvány Fehér megyében. A benevezés egyetlen kritériuma az volt, hogy a játékosok magyarok legyenek. Jelen voltak Csombord, Felvinc, Marosgombás és Vajasd képviselői, de önálló csapattal neveztek be a lelkipásztorok is Papuska néven. A humor nem hiányzott más csapatok  névválasztásából sem, ilyenek voltak a házigazda Öregfiúk és a Bőrszalonna, a nagyenyedi Reál Margit és a magyarlapádi Héthetes és a Vesztesek. Utóbbi települést egyébként egy harmadik csapat is képviselte, a Magyarlapád 1 és nem hiányozhatott az egyre erősödő Szilas sem Torockószentgyörgyről.

A meccseket a kocsárdi pályákon szervezték, egyidőben négy csapat csatázhatott, a gyepes illetve a műfüves pályán. Mivel utóbbi jobb minőségű, hiszen Kocsárdnak korszerű sportkomplexuma van, amely a FIFA követelményeinek is megfelel. Éjjel is megvilágítható műfüves futballpálya van ott. Sorshúzással döntötték el, ki hol játszik. A meccseket két hivatásos Fehér megyei bíró irányította.

Fotó: Gábor Ferenc/Fehér Megyei RMDSZ

Első helyen a Magyarlapád 1 végzett, másodikon a szintén lapádi Vesztesek, a dobogó legalsó fokára pedig a torockószentgyörgyi Szilas léphetett. Legjobb kapusnak a vajasdi Szabó Lászlót választották, a gólkirály pedig a lapádi Oniga Kristóf lett. A jutalmakat Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere, valamint a két főszervező, Vincze András alprefektus és Tövisi Antal nyújtották át.

A futballmeccsek közös gulyásozással értek véget, amelyet a kocsárdi  Cserevár Egyesület önkéntesei főztek a Gróf Gálffy János Magyar Közösségi Házban. A Maszolnak Lőrincz Helga kiemelte a rendezvény fontosságát: „Nagyon örülök annak, hogy sok fiatal is részt vett ebben az évben, a pályán és a szurkolók között egyaránt, ez azt jelenti, hogy a közösséget nagyon hatékonyan tudjuk így is építeni”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?