banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Erste Liga: Megtört a címvédő barcaságiak veretlensége

Dunaújvárosban szenvedte el első vereségét a liga címvédőjeként a Brassói Corona hokicsapata. Az utolsó harmad előtt még vezettek az erdélyiek, de a végére fordítani tudtak az Acélbikák.

Öt nap szünet után újabb fordulóval folytatódott az Erste Liga pénteken. Mindhárom erdélyi klub hokisai jégre léptek a játéknap folyamán.

A Csíkszeredai Sportklub a szezont jól kezdő Újpestet fogadta otthonában, nem is sikerült megállítania a magyar fővárosiak menetelését. Már az első harmadot követően kétgólos hátrányban találta magát Kevin Constantine csapata, a második elején pedig Dansereu találatával el is dőlt a találkozó. Az Újpest tovább növelte előnyét az utolsó húsz percben is, végül 4–0-ra győzték le a csíkszeredaiakat.

Fotó: Erste Liga

A Gyergyói Hoki Klubnak már sokkal jobban kijött a lépés debreceni ellenfelével szemben. Érdekesen alakult a székelyföldiek otthonában lejátszott találkozó, a hazaiak ugyanis már az első néhány percben kétgólos vezetést szereztek, a második harmad végére viszont egyenlíteni tudott a DEAC. 3–3-ról fordultak rá a csapatok a végjátékra, ahol már nem hagyott semmilyen kérdést a GYHK, négy újabb találattal magabiztosan lezárta a meccset.

Fotó: Erste Liga

A címvédő Brassói Corona idegenben lépett pályára péntek este, a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként. Az első harmad végéhez közeledve vezetést szereztek a magyarországiak, Bors Huba góljóval szinte azonnal egyenlített az éllovas. Szorosan alakul a meccs a folytatásban, a 35. játékpercben átvették a vezetést a brassóiak, de fordított a végére a hazai csapat. 4–2-re nyerték meg a meccset az Acélbikák, így ők lettek az elsők az Erste Liga akzuális szezonjában, akik legyőzték a címvédőt.

Erste Liga, 5. forduló

  • Csíkszeredai Sportklub–Újpest 0–4
  • Dunaújvárosi Acélbikák–Brassói Corona 4–2
  • Gyergyói Hoki Klub–DEAC 7–3
  • FEHA19–DVTK 2–1
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?