banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Erste Liga: Először kaptak ki hazai pályán a címvédő brassóiak

A barcaságiak fehérvári ellenfelükkel szemben maradtak alul pénteken, így lecsúsztak a tabella első helyéről. A Gyergyói Hoki Klub otthon aratott sima győzelmet az Acélbikák ellen, a Sportklub Budapesten kapott ki.

Újabb mérkőzésekkel folytatódott a jégkorong Erste Liga pénteken, a címvédő Brassói Corona remek kezdése után kevésbé volt magabiztos az elmúlt fordulókban, nemrég elvesztette veretlenségét, most pedig hazai pályán is alulmaradt. Közel tíz perc után vezetést szertett ellene a Fehérvár Jégkorong Akadémia, amelyre még Levin révén volt válasza a barcaságiaknak, a következő két kapott gól után viszont csak szépíteni tudtak és 3–2-re kikaptak. Győzelmével az egy meccsel kevesebbet játszó DEAC átvette tőlük a vezetést a tabellán.

Fotó: Brassói Corona/archív felvétel

A Csíkszeredai Sportklub kisebb gödörbe került az elmúlt időben, ugyanis a péntekit megelőző két Erste Liga-meccsén egyetlen gólt sem szerzett és tizenkettőt kapott. Nem várt rá könnyű feladat az élmezőnyben lévő Budapest Jégkorong Akadémia otthonában sem. A hazaiak egyetlen szerzett találattal megnyerték az első harmadot, a másodikban viszont három gólt szerezve fordított az álláson a Sportklub. Nem jött ki a lépés a meccs végén a hargitaiaknak, újabb fordulat után az utolsó percekben bukták el a mérkőzést. Kevin Constantine csapata jelenleg a tabella utolsó előtti helyén áll, ami a tavalyi rossz szezonkezdésre emlékeztet.

Egyedül a Gyergyói Hoki Klub tudott nyerni az erdélyi csapatok közül, nekik nem akadt gondjuk a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Kezdettől fogva dominálták a találkozót, a végén magabiztos, ötgólos különbséggel győztek.

Erste Liga, 7. forduló, pénteki eredmények

  • Brassói Corona–FEHA19 2–3
  • Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 6–1
  • Budapest Jégkorong Akadémia–Csíkszeredai Sportklub 4–3
  • Újpest–DEAC 1–3
  • Ferencváros–DVTK 1–2
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?