banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Előkészítik a szentgyörgyi hoki-világbajnokságot: jégcsarnok lesz a Sepsi Aréna

Történelmi sporteseménynek ad otthont jövő év áprilisában Sepsiszentgyörgy. Fél évvel a férfi Divízió I/A jégkorong-világbajnokság előtt elkezdik a Sepsi Aréna jégcsarnokká való átalakítását, számolt be a Maszol érdeklődésére Bodor Lóránt.

A Sepsi Aréna igazgatójának tájékoztatása szerint ezekben a napokban az országos ritmikus gimnasztika bajnokság zajlik az épületben, és amint az véget ér, október 7-től elkezdik az előkészületeket a 2025. április 27. és május 3. közti jégkorong-világbajnokságra, hogy kiváló minőségű körülményeket tudjanak biztosítani a rangos sporteseménynek.

Bodor Lóránt szerint első körben felszedik a Sepsi Aréna kosárlabdapályájának burkolatát és helyébe lefektetik és kipróbálják azt a speciális „szőnyeget”, amellyel jeget tudnak készíteni. Novemberben átmenetileg visszarendezik az arénát a 34. Népzene- és Néptánctalálkozó számára, majd felállítják a világbajnokság jégpályáját és legkésőbb december 15-ig elkészítik rajta a jeget, majd jövő év május 5-ig jégpályaként működik a Sepsi Aréna.

Fotó: Sepsi Aréna/Facebook

A Maszolnak Bodor Lóránt azt is elmondta: a férfi Divízió I/A jégkorong-világbajnokság előtti hónapokban több jeges eseményt is szerveznek a Sepsi Arénában, így lesznek hokimérkőzések, műkorcsolya, jégrevü stb. Ezekről részleteket később közölnek.

Átmenetileg más létesítményekbe kerülnek

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat sport és szabadidős létesítményeit működtető SepsiRekreatív igazgatója ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a Sepsi Aréna átalakítása miatt a következő fél évben a többi sportesemény programjai ideiglenesen átköltöznek a Szabó Kati Stadionba és a Vadász utcai sportcsarnokokba, ahol a kézilabda-, kosárlabda- és futsal mérkőzések és edzések folytatódnak.

A Vadász utcai sportcsarnokban javítanak a minőségen, hiszen a Sepsi Aréna padlója átkerül oda, hogy magasabb színvonalú sportélményt nyújtsanak. Az amatőr és hobbi sportolók számára is a Vadász utcai sportcsarnokban lesz lehetőség edzeni, azonban a megnövekedett igények miatt korlátozott kapacitással.

Sepsiszentgyörgy nem kispályán játszik

Mint arról beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy elnyerte a jövő évi férfi divízió 1/A jégkorong-világbajnokság szervezésének jogát a Sepsi Arénában, ami jelentős sportdiplomáciai siker, hiszen az országban még soha nem szerveztek hoki-világbajnokságot. Nagy-Britannia, Lengyelország, Románia, Japán, Olaszország és Ukrajna hokiválogatottja mérkőzik meg egymással 2025. április 27. és május 3. között a Sepsi Arénában.

„Tanulság az, hogy ne legyünk kishitűek, merjünk nagyokat álmodni és tervezni. A hoki-világbajnoksággal Sepsiszentgyörgy felkerül a sport világtérképére, és nincs is más olyan sportág, amelyben a román válogatott annyira közel állna hozzánk, mint a jégkorong” – fogalmazott korábban Antal Árpád polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?