Elege lett a magyargyalázó rigmusokból a sepsiszentgyörgyi román színház igazgatójának

A kiszabható legsúlyosabb büntetést kéri a Petrolul Ploiești csapatára és annak szurkolóira Anna Maria Popa, a sepsziszentgyörgyi Andrei Mureșanu román színház igazgatója azt követően, hogy a labdarúgó SuperLiga 18. fordulójában a vendégeket elkísérő ultrák folyamatosan magyargyalázó rigmusokat a skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzésen.

Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben szólította fel Anna Maria Popa, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu román színház igazgatója a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF), hogy alapszabályzata 54. cikkelye alapján gyorsitott eljárásban szabjon ki súlyos büntetést a Petrolul Ploiești csapatára és annak szurkolóira.

A színházigazgató megnyilvánulásának előzménye, hogy a labdarúgó SuperLiga 18. fordulójában a Sepsi OSK–Petrolul Ploiești mérkőzésen a vendégeket elkísérő galeri folyamatosan a mgyarokat és székelyeket gyalázó rigmusokat skandált.  A mérkőzést a háromszékiek nyerték meg 2-0-ra.

„Elfogadhatatlan, amit a stadionban hallanom kellett. Megjegyzem, hogy a Sepsi OSK szurkolói békés, csendes, civilizált emberek, akik családostól, legtöbbször gyerekekkel látogatják kedvenc csapatuk mérkőzéseit. Anyaként, aggodó állampolgárként és a Sepsi OSK szurkolójaként nem fogom megengedni senkinek se, hogy megalázzanak vagy megsértsenek, amikor csapatomnak szurkolok” – írta bejegyzésében Ana Maria Popa.

„Tisztelt vezetők, kedves Szövetség, így szeretnénk felnevelni gyerekeinket? Ilyen példát mutatunk nekik? Én ezekre a kérdésekre NEM-mel válaszolok, és azonnali és drasztikus intézkedéseket kérek” – folytatta a sepsiszentgyörgyi színházigazgató. 

Felidézte, hogy a Sepsi OSK–Petrolul Ploiești mérkőzésen a a vendégtábor zavartalanul skandálhatta gyalázkodó rigmusait több mint 20 percen keresztül, anélkül hogy bárki is intézkedett volna azok leállítása érdekében. 

A gsp.ro sportportál cikke szerint a Sepsi OSK szurkolói semmi olyant nem skandáltak, amivel kiválthatták volna a vendégszurkolók gyalázkodását. Amikor a dél-romániai csapat szurkolói Romániát éltették, akkor tapssal válaszoltak, csak akkor fújjolták ki a Petrolul galerit, amikor a magyarságot gyalázó rigmusok kerültek terítékre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?