banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Edzőcsere a Bayernnél: a kirúgott Julian Nagelsmann helyét Thomas Tuchel foglalja el

Vilklámgyorsan lebonyolított edzőcserével került a hírekbe csütörtök este a Bayern München: egy óra sem telt el Julian Nagelsmann menesztése és az utód megtalálása között.

Csütörtök késő este több sajtóértesülés szerint azonnali hatállyal menesztette a Bayern München Julian Nagelsmann vezetőedzőt, akinek helyét Thomas Tuchel veszi át.

Nagelsmannt a klub azt követően tette ki, hogy vasárnap a Bundesligában 2-1-es vereséget szenvedtek a Bayer Leverkusen otthonában, így a tabellán - egy pont lemaradással - a második helyre csúsztak vissza a nagy rivális Borussia Dortmund mögé. Abból a szempontból viszont meglepetés a menesztés, hogy a Bayern ebben a szezonban 37 tétmérkőzéséből mindössze hármat veszítette el, a BL-nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germaint kettős győzelemmel búcsúztatta.

Az utódának kiszemelt Tuchelt tavaly szeptemberben rúgta ki a Chelsea-től a klubhoz érkező új, amerikai tulaj. Információk szerint Tuchel azonnal igent mondott a Bayern felkérésére, és a két fél mindenben megegyezett.

A szakember 2021. januárjában vette át a londoni klub irányítását, és rögtön a szezon végén meg is nyerte velük a Bajnokok Ligáját. A döntőben a Manchester Cityt verték meg - Tuchel első nemzetközi feladata a Bayernnél szintén a kék manchesteri klub legyőzése lesz, mert a bajorok Pep Guardiola csapatával találkoznak a torna negyeddöntőjében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?