Katar 2022: melyik klubcsapat adja a legtöbb játékost az elődöntőbe?

Fotó: Twitter/Bayern MünchenA Bayern München annak ellenére a legtöbb játékost adja a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, hogy a német válogatott már rég nincs versenyben a tornán. A bajorok részéről hat futballista is érdekelt, őket a Sevilla és az Atlético Madrid követi a rangsorban.

A Bayern München szurkolói minden bizonnyal a francia válogatott végső sikerének örülnének a legjobban, hiszen csapatukat négy játékos is képviseli a francia együttesben: Benjamin Pavard, Dayot Upamecano és Kingsley Coman egyaránt megvédheti Franciaország címét, ráadásul ott van még Lucas Hernandez is, aki sérülés miatt már nem tartózkodik Katarban. Rajtuk kívül Nusszair Mazraui (Marokkó) és Josip Stanisic (Horvátország) lesz ott a legjobb négyben müncheni részről.

Az elődöntőben öt játékost adó Sevillát három argentin – Gonzalo Montiel, Marcos Acuna, Papu Gómez – és két marokkói – Jasszin Bunu, Juszef en-Nesziri – képviseli. Szintén öt futballistának maradt esélye a végső győzelemre az Atlético Madridból, méghozzá Nahuel Molina (argentin), Rodrigo De Paul (argentin), Ángel Correa (argentin), Antoine Griezmann (francia) és Ivo Grbic (horvát) személyében.

Négy elődöntős horvát válogatott labdarúgója is van a Dinamo Zagrebnek: a torna egyik legjobb kapusa, Dominik Livakovic, a brazilok ellen kulcsfontosságú gólt szerző Bruno Petkovic, valamint Josip Sutalo és Mislav Orsic is szembeszállhat az argentin válogatottal.

Ha a torna egészéről lemaradó, a papíron még mindig kerettag Karim Benzemát is beleszámítjuk, akkor szintén négy Real Madrid-játékosnak van esélye a vb-címre: az aranylabdáson kívül Aurélien Tchouaméni és Eduardo Camavinga is francia színekben játszik, míg Luka Modric a horvátok sikeréért küzd.

Érdekesség, hogy a marokkói Vidad Casablanca ugyanannyi játékost ad az elődöntőben (három), mint a Paris Saint-Germain, a Juventus és a Tottenham Hotspur, és többet, mint az FC Barcelona, a Chelsea vagy éppen a Manchester United (kettő).

Katar 2022, elődöntők

  • Argentína–Horvátország (kedd, 21.00)
  • Franciaország–Marokkó (szerda, 21.00)

Kapcsolódók

Kimaradt?