Háborúellenes üzenet miatt szakították félbe a Bayern meccsének a közvetítését

Az oroszországi nézők csak 30 percet láthattak a német rekordbajnok mérkőzésből.

Az orosz Match televízió vasárnap félbeszakította a Bayern München-Bielefeld mérkőzés közvetítését, miután az egyik hirdetőtáblán megjelent „a Stop war Putin” szöveg. A Bayern által 3:0 arányban megnyert meccsből az orosz nézők az első harminc percet láthatták, ám amikor megjelent a háborúellenes szöveg, a kommentátor közölte: a Match TV tartja magát ahhoz, hogy a sportot ne keverjék össze a politikával.Bánhatták a Bayern orosz szurkolói | Fotó: Facebook/FC Bayern München

Nem ez az első ilyen eset. Két héttel ezelőtt a Borussia Dortmund-RB Leipzig, illetve a Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz mérkőzés ért véget idő előtt az oroszországi közönség számára, ugyancsak a hirdetőtáblákon megjelent háborúellenes szöveg miatt.

Sok más országgal ellentétben a Német Labdarúgó Szövetség (DFL) nem mondta fel az oroszországi közvetítésekről szóló megállapodást, ám az első közvetítés megszakítása után a szervezet illetékesei közölték, ha ez megismétlődik, fontolóra veszik a megállapodás felmondását. A DFL azt is közölte, hogy amióta tart az Ukrajna elleni orosz offenzíva, az orosz féltől kapott jogdíjakat teljes egészében humanitárius célokra fordítják, így a liga nem húz üzleti hasznot az együttműködésből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?