Bundesliga: Dortmundban növelte előnyét a Bayern München

Az éllovas 1-0-ra nyert a Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának nyitó mérkőzésén, ezzel hét pontra növelte előnyét keddi vendéglátójával szemben.

Lewandowski és Håland párharcát várták sokan, végül egy védő, Joshua Kimmich gólja döntötte el a Bundesliga-idény talán legfontosabb mérkőzését. Pedig a sárga-feketék helyzettel kezdtek, már az első percben gólt szerezhettek volna, de aztán a Bayern átvette az irányítást. A 43. percben Joshua Kimmich észrevette, hogy Bürki kapus kicsit elhagyta a gólvonalát, kapura emelte a labdát, ami a hálóba hullott.

A második félidőben a Bayern inkább a biztonságra ügyelt, a dortmundiakon pedig nem segítettek a cserék, pedig Jadon Sancho, sőt a távozás előtt álló Mario Götze is pályára került. Ellenben Erling Håland megsérült, le keleltt cserélni. A 400. Bundesliga-mérkőzésén szereplő Manuel Neuernek akadt ugyan két szép megmozdulása, de a legnagyobb helyzet a Bayern előtt adódott a 88. percben, Robert Lewandowski – aki így maradt 27 szerzett gólnál a bajnoki szezonban – a kapufát találta el.

Lucien Favre együttese több mint egy év után kapott ki ismét hazai bajnoki meccsen, 2019. április 27-én a Schalke 04 verte meg a Signal Iduna Parkban. Az örökmérlegben tovább nőtt a bajorok fölénye: 102 találkozóból 48-at a müncheniek nyertek meg 29 döntetlen és 25 Borussia-siker mellett. A sárga-feketék a 2019–2020-as bajnoki idényben hat pontot veszítettek a Bayern ellen, s nem szereztek – ez pedig szinte behozhatatlan hátrány.

Bundesliga, 28. forduló

  • Borussia Dortmund-Bayern München 0-1 (0-1)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?