Der Klasiker – csúcsrangadót rendeznek a Bundesligában

Csúcsrangadót rendeznek a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, melynek szombati játéknapján a bajnoki címvédő, listavezető Bayern München a legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmund otthonába látogat. 

A veretlen bajorok hét győzelemmel és három döntetlennel vezetik a Bundesligát, az előző fordulóban a Hoffenheimmel játszottak 1–1-et. Carlo Ancelotti vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a védelem tengelyében szereplő Jerome Boateng, illetve Arjen Robben, a holland válogatott Luxemburg ellen megsérült szélsője minden bizonnyal kihagyja az ütközetet.

Az ötödik helyen álló Dortmund az előző játéknapon 5–2-re győzött Hamburgban, Pierre-Emerick Aubameyang négy gólt szerzett, az előző idény legjobbjának választott gaboni támadó remek formában várja az összecsapást. A meccs mindkét csapatnak fontos, de a dortmundiak számára különösen nagy a tétje, mivel korábbi botladozásaik miatt hat pont a lemaradásuk a müncheniekkel szemben.

Győzelme esetén a BVB három pontra megközelítené a tabellán a Bayernt, ellenkező esetben viszont kilenc pontra nőne a különbség a két csapat között. Bajnoki mérkőzésen a dortmundiak legutóbb 2014 áprilisában tudták legyőzni mostani riválisukat, akik a 2014/15-ös szezonban mindkét összecsapásukat megnyerték, míg a legutóbbi kiírásban hazai pályán győztek a Borussia ellen, idegenben pedig döntetlent értek el.

Bundesliga, a 11. forduló programja
Péntek: Bayer Leverkusen–RB Leipzig 21.30
Szombat: FSV Mainz 05–SC Freiburg 16.30, Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln 16.30, FC Augsburg–Hertha BSC 16.30 SV Darmstadt 98–FC Ingolstadt 04 16.30 VfL Wolfsburg–FC Schalke 04 16.30 Borussia Dortmund–Bayern München 19.30
​Vasárnap: 1899 Hoffenheim–Hamburger SV 16.30 Werder Bremen–Eintracht Frankfurt 18.30

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?