Dalt írt a Voltaj az olimpiai csapatnak

Indulónak is beillő sorokat fogalmazott meg legújabb dalában a Voltaj együttes, amelyet kifejezetten Románia olimpiai csapatának írt, és az idei párizsi ötkarikás játékokra kvalifikált sportolókat igyekszik ösztönözni ezáltal.

A Din toată inima pentru Team Romania, azaz Tiszta szívből Románia csapatáért című számot pénteken mutatták be hivatalosan, este pedig a bukaresti Hard Rock Café-ban élőben is előadja az együttes.

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) Facebook-oldalán kiemelte, hogy a dal videóklipjében a párizsi játékokra kvalifikált sportolók is szerepelnek. „Minden egyes olimpia bizonyítja, hogy túlmutat a versenyen. Egy életérzés, hiszen a sport egyesít és a fair-play legtisztább szellemiségében oktatja az embereket” – mondta Mihai Covaliu, a COSR elnöke.

A Voltaj énekese, Călin Goia azt mondta, hogy a sportolók erőfeszítései és elszántsága inspirálta őket a dal megírására. „Biztosak vagyunk abban, hogy ez a szám már felkerült a sportolóink dallistájára, mert ösztönzőnek tartják. Reméljük, hogy minél többeket, főleg fiatalokat terel majd a sport irányába” – idézte az énekest a COSR közleménye.

A Voltaj amúgy már korábban is írt olyan dalokat, amelyeket gyakorta lehetett hallani a lelátókon. Ezek közül közismert például a Mai sus de locul 2 (Feljebb a második helynél) című számuk, ugyanakkor Goia pár évvel ezelőtt a Gazeta Sporturilornak adott interjújában hangsúlyozta is, hogy fontosnak tartja az ilyen motivációs, pozitív üzenetű szöveget és mindenkit arra biztatott, hogy a meccsek alatt inkább énekeljenek a lelátókon, mintsem szitkozódjanak.

Romániából eddig 76 sportoló kvalifikált a párizsi játékokra. 

(Nyitóképünk forrása: a Voltaj Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?