BL: az esélyesek jutottak tovább

A Barcelona papírforma győzelmet aratott, míg az Arsenal nagyon megküzdött a negyeddöntőért.

Az idegenben elért 1-1-es döntetlen után a Barcelona hazai pályán símán, 3-1 arányban győzte le a Napolit a nyolcaddöntő visszavágóján. A katalánok uralták a mérkőzést, akik a 17. percben már két góllal vezettek, először F.Lopez, majd J.Cancelo talált be.Lewandowski is bevette a Napoli kapuját | Fotó: Facebook/FC Barcelona

Bár a 30. percben A. Rrahmani révén szépítettek a vendégek, a Barcelona továbbjutása nem forgott veszélyben, a minden eldöntő gólt Lewandowski szerezte a mérkőzés hajrájában.  

Az Arsenal 11-es párbajt követően jutott be a legjobb nyolc közé a Portóval szemben a labdarúgó Bajnokok Ligájában, számolt be az MTI. Akárcsak a párharc első felvonásán, kedden a visszavágón, Londonban is 1-0-s hazai győzelem született, így 11-esek döntöttek a továbbjutásról. Itt David Raya, az Arsenal spanyol kapusa két lövést is hárított.

Az Arsenal ezt megelőzően a legutóbbi hét BL-szereplésekor a 16 között búcsúzott, előzőleg a 2009/10-es idényben volt negyeddöntős, akkor is éppen a Portót győzte le. Érdekesség, hogy a Portót búcsúztató utóbbi öt csapat egyaránt eljutott a fináléig abban a szezonban - a Juventus 2017-ben, a Liverpool 2018-ban és 2019-ben, a Chelsea 2021-ben és az Internazionale tavaly.

A Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőjének sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Kapcsolódók

Kimaradt?