BL: a Chelsea és a Benfica az első két negyeddöntős

A Chelsea hazai pályán ledolgozta hátrányát és bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a nyolcaddöntő keddi visszavágóján 2-0-ra győzte le a Dortmundot. A Benfica könnyedén, kettős győzelemmel lépett túl a Club Brugge együttesén.

A hazaiak kezdték aktívabban a londoni találkozót és dolgozták ki helyzetek sorát, Kai Havertz kapufája és meg nem adott gólja után a szünet előtt egy - Raheem Sterling által szerzett - érvényes találatot is elért, ezzel a Chelsea kiegyenlítve a párharc állását.

A fordulást követően tizenegyeshez jutott a Chelsea, Havertz ismét a kapufát találta el, ám a játékvezető megismételtette a pontrúgást, ezúttal pedig már pontosabban célzott a német válogatott támadó. Ezzel december vége óta szerzett újra egy mérkőzésen két gólt a londoni alakulat. A Dortmund a hosszabbítást jelentő találatért hajtva egyre inkább kinyílt, a hazaiak pedig kontrákra rendezkedtek be, ám sem ők, sem a vendégek nem tudtak már betalálni. Ez pedig Graham Potter csapatának kedvezett, mely 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

A lisszaboni meccset a Benfica kétgólos előnyből várta a legjobb 16 között története során először szereplő Club Brugge ellen, és már a második percben megtoldotta volna a különbséget, ám találatát les miatt nem adták meg végül.

A portugál együttes így is kétszer betalált már az első félidőben, lényegében lezárva a továbbjutás kérdését, a szünet után pedig további gólokkal növelte előnyét, a Brugge csupán becsületgólig jutott. A Benfica fölényes különbséggel, kettős győzelemmel lépett a legjobb nyolc közé, ahol 1995 után először, története során hatodszor szerepel majd a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

  • Benfica (portugál)-Club Brugge (belga) 5-1 (2-0), tj.: a Benfica kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.
  • Chelsea (angol)-Borussia Dortmund (német) 2-0 (1-0), tj.: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?