BL: hazai pályán került hátrányba a címvédő Bayern München

A címvédő Bayern München házigazdaként 3-2-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai, első mérkőzésén. A másik összecsapáson is idegenbeli győzelem született, a Chelsea 2-0-ra győzött a FC Porto vendégeként. 

Bayern München–PSG 2-3

A heves hóesésben kezdődött müncheni meccs harmadik percben a hazaiak kameruni támadója, Maxim Choupo-Moting egy szöglet után a keresztlécre fejelt. Az ellentámadás végén Neymar passzát Kylian Mbappé lőtte kapura, a labda pedig Manuel Neuer lábai között a hálóba pattant (0-1). A 12. percben egy újabb gyors párizsi ellenakció végén Julian Draxler is betalált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A Bayern mindent megtett az egyenlítésért, több nagy helyzetet is kidolgozott, a 28. percben - Neymar beívelése után - mégis a PSG csapatkapitánya, Marquinhos talált a hálóba (0-2).

A 37. percben góllá érett a címvédő fölénye: Benjamin Pavard beíveléséből Choupo-Moting fejjel szépített (1-2). Az első félidőből hátralévő időben sem változott a játék képe, a Bayern közel állt az egyenlítéshez, de ekkor még nem járt sikerrel.

A szünet után egy szabadrúgást követően Thomas Müllernek már összejött az egyenlítés, ám Mbappé a 68. percben ismét eredményes volt (2-3). A németek a labdabirtoklás (60-40 százalék), illetve a kapura lövések (30-6) és a kaput eltaláló lövések (12-4) száma alapján is nagy fölényben futballozott, mégis megszakadt a 19 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata a BL-ben.

A németek keretéből hiányzott a lengyel Robert Lewandowski, és az elmúlt évben a világ legjobbjának megválasztott csatár szerdán úgy nyilatkozott, hogy térdsérülése miatt a jövő keddi visszavágót is ki kell hagynia.

FC Porto–Chelsea 0-2

A sevillai Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban rendezett első mérkőzésen a Porto kezdett jobban, ám hiába támadott többet a „házigazda” az első félidőben, a legtöbb esetben már a blokkban elakadtak a próbálkozások, míg a többinél Édouard Mendy volt a helyén – egy alkalommal Otávio kapura tekert szögleténél kellett védenie a rövid saroknál.

A Chelsea jól bírta a nyomást a portugálok agresszív letámadásánál, s bár mindössze egyetlen kapura lövése volt a szünet előtt, azzal összejött a vezető gól: Jorginho passzával nagyszerűen fordult le Mason Mount, majd kíméletlenül kilőtte a hosszú, jobb alsó sarkot.

A második játékrész elején könnyen megduplázhatta volna az előnyét a Chelsea, ám Mount hiába varázsolta oda Timo Werner fejére a labdát, a német nagy helyzetben nem találta el a kaput.

A játék képe nagyjából megegyezett az első félidőben látottakkal, a Porto sokat próbálkozott, a londoniak védelme viszont stabilan állta a rohamokat, elöl pedig kihasználtak egy újabb lehetőséget: Jesús Corona pocsékul vett le egy angol indítást, Ben Chilwell ellopta tőle a labdát, megtolta Agustín Marchesín mellett, majd az üres kapuba lőtt (0–2).

Eredmények, negyeddöntő, első mérkőzések:
Bayern München (német) - Paris Saint-Germain (francia) 2-3 (1-2)
FC Porto (portugál)-Chelsea (angol) 0-2 (0-1)
Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool (angol) 3-1 (2-0)
Manchester City (angol)-Borussia Dortmund (német) 2-1 (1-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?