Az FK Csíkszeredához látogatott Németh Zsolt

Csíkszeredába látogatott csütörtökön Németh Zsolt, országgyűlési képviselő, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, aki a nap folyamán több rendezvényen is részt vett. A politikus elsőként az FK Csíkszereda székhelyére érkezett és átadta a Budafoki MTE által felajánlott 80 pár új futballcipőt.

Az FK Csíkszereda székhelyén tett látogatást csütörtökön délelőtt Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A politikus a sajtó jelenlétében találkozott Szondy Zoltán klubelnökkel, majd átadta a Budafoki MTE által a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának felajánlott 80 pár futballcipőt. Az eseményen jelen volt Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője, valamint Krecska János, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia regionális igazgatója is.

A székelyföldi klub vezetője köszönetet mondott a felszerelésekért, majd elmondta: rendszeresen törekednek arra, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű fiatal labdarúgó-tehetségeket támogassák. A cipőket az akadémia alközpontjaiban fogják majd használni – tette hozzá Szondy Zoltán. 

Fotók: FK Csíkszereda | Farkas Endre

A magyarországi politikus röviden ismertette a Budafoki MTE történetét. Kiemelte a budafoki születésű Zakariás József nevét, aki az Aranycsapat tagjaként 35 alkalommal öltötte magára a címeres mezt és olimpiai bajnok, valamint világbajnoki ezüstérmes volt a nemzeti 11 tagjaként. A budafoki labdarúgó-akadémia méltán viseli az egykori kiváló futballista nevét – tette hozzá. Németh Zsolt kitért arra is, hogy a budafoki klub szeretne szorosabb együttműködést kialakítani az FK Csíkszeredával.

Szondy Zoltán elmondta: a székelyföldi klub nyitott az együttműködésre, ennek egyik lépéseként jövő májusban szívesen látnák a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna mezőnyében a budafoki fiatal labdarúgókat is. 

„Budafoki országgyűlési képviselőként a budafoki futballcsapat, a Budafoki Labdarúgó Club, illetve a Budafoki MTE nevében 80 pár cipőt volt alkalmam átadni a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának ma Csíkszeredában. Nagy öröm számunkra, hogy a Kárpát-medencében virágzik a futball és az utánpótlás-képzésben is nagyon komoly eredményeket sikerült elérni. (…) Nagyon örülünk annak, hogy sikerült a Kárpát-medence szintjén kialakítani futball-együttműködést az akadémiák-, illetőleg az egyesületek között. Ennek tanúbizonysága ez a 80 pár cipő, amit Budafok felajánlott az erdélyi utánpótlás-képzésnek” – nyilatkozta Németh Zsolt az átadást követően az FK Csíkszereda honlapjának. 

Krecska János, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia (SZLA) regionális igazgatója újságírói kérdésre megosztotta: 16 alközpontban működik az SZLA utánpótlás-képzése Bihar-, Kolozs- Szilágy-, Maros-, Hargita- és Kovászna megyében.

„Előképezzük a gyerekeket 16 településen és iskolaváltáskor, U14-es korosztálynál a legtehetségesebbek kiválasztás után bekerülhetnek ide a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiára. Nagyszámú fiatallal dolgozunk, 4500 gyerekünk van. Az elmúlt két évben mi nyertük a román ifjúsági bajnokságot a legmagasabb szinten, U19-ben, tehát van mire büszkének lennünk, jól működik a rendszer, nagyon komoly szakembereink vannak és nagyon sok gyerek jár futballozni hozzánk” – mondta el a regionális igazgató.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?