Átadták az FK Csíkszereda új sportbázisát

Elkészült az FK Csíkszereda Sportparkja, amelyet szerdán ünnepélyes keretek között adtak át. A sportbázist az V. Székelyföld OTP Bank Utánpótlás Labdarúgó Torna két mérkőzésével vették használatba a labdarúgók.

Az FK Csíkszereda beruházásainak utolsó állomásaként valósult meg az a sporttelep, amelyet szerdán délután avattak fel a hargitai megyeszékhelyen. Az impozáns létesítmény átadóünnepségén Szondi Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke köszöntötte az V. Székelyföld OTP Bank Utánpótlás Labdarúgó Tornán részt vevő csapatokat és kívánt jó játékot.

Az átadáson jelen volt Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, korábbi csíkszeredai főkonzul, aki elismerését fejezte ki Szondi Zoltánnak és csapatának azért, hogy olyan futballbirodalmat „épített föl a semmiből”, amely az első számú utánpótlásműhelyek között van Romániában. „Szeretném elismerésemet kifejezni Csíkszereda önkormányzatának is, hiszen az, hogy ide került ez az akadémia, azon is múlt, hogy Csíkszereda segítette az akadémia elindulását és megerősödését” – fogalmazott a politikus. A szerző felvétele

Örömünnepnek nevezte az újabb csíkszeredai sportlétesítmény átadását Korodi Attila, a város polgármestere. „Magyarországi támogatással és erős helyi összefogással olyan sportlétesítményt adunk ma át, amely a csíki, a székelyföldi, az erdélyi focinak komoly edzőfelülete és nagyon izgalmas meccsek színhelye is lesz” – mondta a városvezető. Hozzátette: külön köszönettel tartozik az FK Csíkszeredának azért, hogy a sportpark területén a város közössége számára létesítettek egy futópályát is, amelyet napokon belül használatba vehet a lakosság.

A Nagyrét utcán túli térségben elkészült sportpark megvalósítása 11,5 millió lejbe került és teljes mértékben a magyar kormány finanszírozta. A létesítmény 20 ezer négyzetméternyi gyepszőnyegén helyet kapott egy szabványméretű centerpálya, valamint egy nagyobb területű, igény szerint felosztható gyepfelület is. Ezenkívül építettek egy 600 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiszőnyeggel borított futópályát, és helyet kaptak öltözőépületek, valamint egy 250 férőhelyes lelátó is. A központban játssza ősztől bajnoki meccseit az FK Csíkszereda első osztályú női csapata.

Az V. Székelyföld OTP Bank Utánpótlás Labdarúgó Torna keretében két mérkőzéssel vették birtokba a labdarúgók az új létesítményt. A nyitómeccsen a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fordulatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az NK Eszék fiataljaival. A második mérkőzésen a házigazda FK Csíkszereda hátrányból fordítva győzte le Topolya gárdáját. A második összecsapást villanyvilágítás mellett fejezték be az új komplexumban.

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–NK Eszék 3–3 (2–1)
FK Csíkszereda Sportpark, edzőpálya
Gólszerzők: Schneider (7. és 32.), Sallai (62.), ill. Babić (19. és 42.), Jovicić (46.)
FK Csíkszereda–Topolyai TSC 3–1 (0–1)
FK Csíkszereda Sportpark, meccspálya
Gólszerzők: Zelenák (51. p), Luca Iordache (55. p) és Luca Ilie (67. p), illetve Markovit (9. p)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?