Partium Kupa: büntetőpárbajban szerezte meg a trófeát az FK Csíkszereda

Szatmárnémeti adott otthont a Partium Labdarúgó Akadémia által megrendezett első Partium Kupának, ahol a Kárpát-medence legszínvonalasabb gyermeklabdarúgó csapatai és akadémiái küzdöttek meg a győzelemért. A kétnapos torna döntőjében a Ferencváros és a Csíkszereda mérkőztek meg, majd egy kiélezett döntetlen után büntetőrúgásoknál született meg a tornagyőztes.

Péntek délután érkeztek meg Szatmárnémetibe a csapatok, majd egy pihentető fürdőzés után az Aquastarban, a játékosok a Kossuth-kert felé vették az irányt, ahol a Partiumi Magyar Napok keretein belül a torna megnyitója és egy közös vacsora várta őket. Szatmárnémeti polgármestere, dr. Kereskényi Gábor köszöntő beszéde után Purguly Árpád, a Partium Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója hivatalosan is rajtot adott az első Partium Kupának.

A tűző nap nem kímélte a fiatal labdarúgókat szombati csoportmérkőzések során, ennek ellenére színvonalas és izgalmas mérkőzések szemtanúi lehettek az Olimpia ”Daniel Prodan” Stadionba ellátogató nézők, akik folyamatos buzdítással varázsoltak felejthetetlen hangulatot. A három csoportból továbbjutott legjobb hat csapat küzdhetett tovább a döntőbe jutásért, így a Ferencváros, DAC és az Újpest csoportelsőként, majd a Munkács, Csíkszereda és a Király SE a csoport második helyéről léptek tovább az Arany ágon. A torna Ezüst ágán folytatta a Kassa, a Kolozsvári CFR, a Sepsi OSK, a Partium LA, a Bene Ferenc LA, illetve az Illés Akadémia.

Bár az időjárás hűvösebbre fordult vasárnapra, a meccsek hangulata egyre jobban hevült, hisz a játékosok is egyre jobban érezték: itt a döntőbejutás a tét. Az elődöntők leforgása után, a bronzmérkőzésen a dunaszerdahelyi DAC-nak sikerült elnyernie a harmadik helyet a Király SE csapata elől. Az ezt követő döntőben a Csíkszereda és a Ferencváros ismét találkoztak, hisz a torna előző fordulójában egyszer már megmérkőztek, ahol az utóbbi csapatnak sikerült felülkerekednie. A futball játéka azonban sokszor hozhat fordulatokat, és egy szoros 1-1-es mérkőzés után, büntetőrúgásokra került sor, ahol a Csíkszereda felülkerekedett a zöld-fehérekkel szemben.

Megtisztelte a tornát a Puskás Akadémia részéről Varga Károly, a Kárpát Medencei Akadémiai Rendszer szakmai igazgatója, Palásti Norbert a Ferencváros Labdarúgó Akadémia igazgatója, valamint a Kiály SE alapítója, és egyben a magyar labdarúgás válogatott rekordere (108 válogatottság), Király Gábor. Mindhárom szakember elismerően nyilatkozott a torna rendezésével és színvonalával kapcsolatban. „Állíthatjuk, hogy az egyik legszínvonalasabb gyermeklabdarúgó tornát sikerült a szatmári közönség elé varázsolnunk. Büszkék vagyunk, hogy sikerült megvalósítsuk a torna, és egyben a Partium Labdarúgó Akadémia végcélját, ami nem más, mint visszaadni a gyerekeknek a futballjáték örömét. Külön köszönetet érdemelnek azok, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a csodálatos labdarúgó hétvége megvalósuljon. Szeretnénk megdicsérni az U17 és U19 csapatunk azon tagjait, akik egész hétvégén önkéntesként kísérték a résztvevő csapatokat és ott segítettek ahol szükség volt rájuk. Ugyanakkor megköszönnénk mind a tizenegy csapatnak, hogy elfogadták meghívásunkat, reméljük, hogy 2023-ban is találkozunk.” – nyilatkozta Purguly Árpád, a Partium Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.

A Partium Kupa tabellája:
1. FK Csíkszereda (Csíkszereda, Románia)
2. Ferencvárosi TC (Budapest, Magyarország)
3. DAC (Dunaszerdahely, Szlovákia)
4. Király SE (Szombathely, Magyarország)
5. Újpest TE (Budapest, Magyarország)
6. MFA Munkács (Munkács, Ukrajna)
7. Illés Akadémia (Szombathely, Magyarország)
8. Kolozsvári CFR (Kolozsvár, Románia)
9. FC Kassa (Kassa, Szlovákia)
10. Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy, Románia)
11. Bene Ferenc LA (Kaposvár, Magyarország)
12. Partium LA (Szatmárnémeti, Románia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?