Döntetlennel kezdett az FK Csíkszereda az ifjúsági BL-ben

Hazai pályán fogadta a török Galatasaray U19-es csapatát az FK Csíkszereda hasonló korú együttese az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) selejtezőinek első fordulójában. A székelyföldi fiatalok a második félidőben mutatott bátor játékuknak köszönhetően 1–1-es döntetlent értek el, megmaradt az esély a továbbjutásra a három hét múlva esedékes visszavágón.

A képre kattintva galéria nyílik | Fotók: FK Csíkszereda/Pál ZoltánMásodik alkalommal léphetett pályára az FK Csíkszereda U19-es csapata az UEFA utánpótlás BL sorozatában, a Youth League-ben. A szerdai mérkőzésen csaknem teljesen megteltek a csíkszeredai városi stadion lelátói, kitűnő hangulat fogadta a csapatokat.

Jobban kezdte a mérkőzést a Galatasaray, a mérkőzés első időszakában csak keresték a labdát a hazaiak. Ennek eredményeképpen a 10. percben előnyhöz jutottak a törökök, Ali Bülbül váltott gólra egy kitűnő bejátszást (0–1). El kellett teljen a mérkőzésből fél óra, mire kicsit megbátrodta az FK fiataljai, a félidő végéhez közeledve néhány hazai akciónak is tapsolhatott a közönség. Az eredmény a szünetig azonban nem változott, vezettek a bordó-sárgák.

Egészen más arcát mutatta az FK a fordulást követően. A hazaiak nem csak, hogy fel tudták venni a versenyt a látogatókkal, hanem a második félidő nagy részében fölényben is tudtak játszani. Ennek köszönhetően Omar El-Sawy révén összejött az egyenlítés is méghozzá a 66. percben (1–1). Az utolsó percekben minkét oldalra eldőlhetett volna a találkozó. A hazai kapus Simon Máté, több bravúrt is bemutatott, ám a csíkiak is vezettek néhány formás akciót.

A játék képe alapján igazságos döntetlen született, az FK Csíkszereda ezzel az eredménnyel és a második félidőben mutatott játékkal bizakodva várhatja az október 5-i, isztambuli visszavágót. Továbbjutás esetén az ukrán Rukh Lviv és a lengyel Zagłębie Lubin párharc győztese vár a következő körben a piros-feketékre.

UEFA Youth League selejtező, első forduló, első mérkőzés
FK Csíkszereda–Galatasaray 1–1 (0–1)
Csíkszereda, városi stadion 2100 néző
Gólszerzők: Omar El-Sawy (64.), ill. Ali Bülbül (11.)
Sárga lap: Omar El-Sawy (43.), ill. Arda Deniz Yavas (55.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Vereguț Daniel, Göndör Alex, Flavius Colceriu, Kovács Márk – Omar El-Sawy, Balázs Lajos Norbert, Csala Róbert (Balogh Szilárd, 70.) – Biró Tamás (Nagy Botond, 82.), Sebestyén Botond (Birtalan Tamás, 79.) – Sándor Raul

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?