A szaúd-arábiai támadások ellenére a tervezett program szerint folytatódik a versenyhétvége

A Forma–1 irányítói és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közös közleményben jelentette be szombat délelőtt, hogy a Szaúdi Nagydíj hétvégéje az előzetesen tervezett program szerint folytatódik a húszi felkelők dzsiddai támadásai ellenére.

A pénteki F1-es szabadedzés a tervezetthez képest 15 perccel később kezdődött, mert a felkelők több helyen, köztük egy, a pályától 20 kilométerre található olajfinomítónál is támadást hajtottak végre. Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója már pénteken közölte a csapatvezetőkkel és a versenyzőkkel, hogy a programon nem módosítanak, a Szaúdi Nagydíj résztvevőinek biztonsága garantált.

A szombati közleményben az F1 és a FIA azt írta: a húszik támadásai után minden érdekelt féllel, valamint a szaúdi kormánnyal és biztonsági erőkkel is megbeszéléseket folytattak, amelyeken „teljes körű és részletes garanciát” kaptak arra, hogy „az esemény biztonságban van”.

A Szaúdi Nagydíj időmérő edzését szombaton – közép-európai idő szerint – 18 órakor rendezik, a futam vasárnap 19 órakor rajtol el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?