banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A 103. születésnapját ünneplő Keleti Ágnest köszöntötték

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára és Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója is személyesen köszöntötte fel 103. születésnapja alkalmából Keleti Ágnest, a világ valaha élt legidősebb olimpiai bajnokát – számolt be az MTI.

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

„Ági néni a korához képest jól van, bár az utóbbi időben a hallása egy kicsit megkopott. Érdeklődött a Magyar Torna Szövetségről és a magyar tornászokról. Egyébként ottlétünkkor is sportműsor ment a háttérben a televízióban. Jó volt látni, hogy az ötszörös olimpiai bajnokunk az elmúlt három évben gyakorlatilag semmit sem változott...” – idézte a MATSZ közleménye Altorjai Sándort, aki Berki Krisztiánnal kedden délelőtt látogatta meg az ötszörös ötkarikás aranyérmes tornászt.

Az MTI beszámolója alapján Gyulay Zsolt virágcsokorral kereste fel budapesti lakásán az élő legendát, és „kívánt jó egészséget és boldogságot” neki.

Karrierje során összesen tíz olimpiai érmet (5 arany, 3 ezüst, 2 bronz) nyert Keleti Ágnes, ezzel ő Magyarország legtöbb ötkarikás medállal rendelkező női sportolója. A Nemzet Sportolója 2023. szeptember 8-án került Tarics Sándor, a 2016-ban 102 évesen és 241 naposan elhunyt vízilabdázó elé a legtovább élt olimpiai bajnokok listáján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?