BL: könnyed győzelemmel kezdett a címvédő Real Madrid

A címvédő Real Madrid simán, 3-0-ra legyőzte a ciprusi APOEL Nicosiát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójának szerdai játéknapján.

Az elmúlt két szezonban BL-győztes madridi sztárcsapat végig uralta a találkozót, sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. A blancók találatait a duplázó Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos szerezték. 

A vendégeknél Sallai 60 percet játszott, ez alatt egy sárga lapot gyűjtött be.

A játéknap másik magyar érdekeltségű összecsapásán az európai kupaújonc Lipcse kapuját ezúttal is a válogatott Gulácsi Péter védte az előző idényben elődöntős AS Monacóval szemben. A találkozó első félidejében a német csapat futballozott mezőnyfölényben, s a svéd Emil Forsberg találatával vezetett is - igaz, a franciák egy perc múlva válaszoltak a belga Youri Tielemans révén. A második játékrészben nem változott az eredmény, így mindkét együttes egy pontot szerzett.

A játéknap rangadói közül a Tottenham viszonylag simán, 3-1-re verte a meddő mezőnyfölényben futballozó Borussia Dortmundot, míg a Liverpool és a Sevilla 2-2-re végzett. Az ezúttal a Feyenoord otthonában 4-0-ra nyerő Manchester City kapuját Ederson védte, aki a hétvégén súlyosnak tűnő arcsérülést szenvedett, de végül nem lett komoly baja.

Az FC Portóban szereplő Iker Casillas 174. európai kupameccsén lépett pályára, ezzel immáron egyedül áll a vonatkozó örökranglista élén honfitársát, Xavit megelőzve. Az FC Porto némi meglepetésre a Besiktassal szemben otthon 3-1-re alulmaradt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló:

E csoport

  • Maribor (szlovén)-Szpartak Moszkva (orosz) 1-1 (0-0)
  • FC Liverpool (angol)-Sevilla (spanyol) 2-2 (2-1)

F csoport

  • Feyenoord (holland)-Manchester City (angol) 0-4 (0-3)
  • Sahtar Donyeck (ukrán)-SSC Napoli (olasz) 2-1 (1-0)

G csoport

  • RB Leipzig (német)-AS Monaco (francia) 1-1 (1-1)
  • FC Porto (portugál)-Besiktas (török) 1-3 (1-2)

H csoport

  • Real Madrid (spanyol)-APOEL (ciprusi) 3-0 (1-0)
  • Tottenham Hotspur (angol)-Borussia Dortmund (német) 3-1 (2-1)
     

Kapcsolódók

Kimaradt?