Liga 1: Halovány kezdés, Giurgiuban veszített a Sepsi OSK

A hétvégén elkezdődött az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság századik kiadása. Vasárnap a Sepsi OSK egy góllal kikapott az Astra Giurgiu otthonában.

Az Astra Giurgiu második tétmérkőzésére készült az új szezonban, Eduard Iordănecu labdarúgói hét közben az azerbajdzsáni FK Zirä ellen nyertek az Európa Liga selejtezőjében (3–1). A sepsiszentgyörgyi csapat felkészülése nem úgy sikerült, ahogy azt a klub vezetői eltervezték. A magyarországi edzőtáborban négy ellenfél is visszamondta a Liga 1 újoncával előre lebeszélt tesztmeccset.

A székelyföldi csapat nem túl meggyőző játékkal kezdte a Liga 1 centenáriumi idényét. Valentin Suciu játékosai kilencven perc alatt egyetlen veszélyes helyzetet sem tudtak kialakítani Giurgiuban. Csak a szenegáli Issa Thiaw próbálkozott a második félidőben, de a bolgár Iliev Ivanovnak végül nem volt komolyabb védeni valója.

Nem úgy Niczuly Rolandnak, az OSK kapusát az első félidőben Anthony Le Tallec tornáztatta meg kétszer is – az eredmény ekkor még változatlan maradt. A francia fejesei között Silviu Balaure juttatta a hálóba labdát, de a nyilvánvaló leshelyzet után kirúgás következett.

A mérkőzést uraló Astra gólja az 50. percben született meg, igaz egy kis szerencse is kellett hozzá: Marquinhos Carioca beadására két hazai játékos is későn érkezett, de ez megzavarta Niczulyt, aki a befele csavarodó labdát nem tudta védeni. Az Astra Giurgiu összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Szintén vasárnap a FCSB a 18 éves Denis Man hosszabbításban szerzett góljával győzte le az FC Voluntari-t. Korábban a Dinamo három góllal nyert a Juventus Bucureşti vendégeként, és ezen a mérkőzésén ki is osztották az új bajnoki idény első piros lapját. Idegenben aratott egygólos sikert a Temesvári ACS Poli, amely a Concordia Chiajnát múlta felül szombaton. A nyitómérkőzésen a CS U Craiova 2–0-s győzelemmel mutatkozott be a Poli Iaşi ellen.

Liga 1, alapszakasz, első forduló

FCSB–FC Voluntari 2–1 (1–0)
gól: Constantin Budescu (34., büntetőből), Denis Man (90+2.), ill. Adrian Bălan (55.)

Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1–0 (0–0)
gól: Marquinhos Carioca (50.)

Juventus Bucureşti–Dinamo 0–3 (0–1)
gól: Rivaldinho (32.), Filipe Nascimento (66.), Ionuţ Nedelcaru (90+3.)
kiállítva: Mădălin Mihăescu (53.) – a hazaiaktól

Concordia Chiajna–Temesvári ACS Poli 0–1 (0–0)
gól: Cosmin Bîrnoi (50.)

CS U Craiova–CSM Poli Iaşi 2–0 (1–0)
gól: Alexandru Băluţă (42.), Gustavo (50.)

Hétfőn játsszák
18.00 FC Viitorul–Medgyesi Gázmetán
21.00 FC Botoşani–Kolozsvári CFR

Kapcsolódók

Kimaradt?