Halep hosszú betegszabadságot vett ki

Csak márciusban tér vissza a pályára Simona Halep. A térdét fájlaló román lány nemcsak a hétvégi FED Kupa-mérkőzéseket, hanem a katari és az egyesült arab emírségekbeli tornát is kihagyja.

Halep számára nem indult valami jól a 2017-es szezon, bár az év első mérkőzésén legyőzte Jelena Jankovicst, a sencseni bajnokság második körében a cseh Katerina Siniakován már nem tudott túljutni.

Melbourne-ben villámgyorsan búcsúzott, ugyanakkor Szentpéterváron sem jött ki számára a lépés, a konstancai teniszező a sikeres bemutatkozás után visszalépett a negyeddöntőben. Mint később elmondta, térdfájdalmai miatt nem tudta vállalni a játékot.

​A gyenge idénykezdés ellenére nem csúszott vissza a világranglistán, de a következő hetekben könnyen elveszítheti a negyedik helyet. Halep közölte, hogy leghamarabb az Indian Wells-i turnén láthatjuk játszani, a keménypályás amerikai torna március 8-án kezdődik.

A 25 éves konstancai versenyző kedden meglátogatta a bukaresti sportcsarnokot, ahol a román Fed Kupa-csapat tagjai a belgák elleni megmérettetésre hangolnak: „Nagyon sajnálom, hogy ki kell hagynom a Fed Kupát, de az egészség a legfontosabb. Van egy üzenetem a lányoknak: kívánom, hogy bízzanak magukban, mivel nagyon jók a győzelmi esélyek” – idézi Simonát a Román Tenisz Szövetség.

A napokban egyébként Ilie Năstase szúrt oda Halepnek, aki egyesben legutóbb tavaly júliusban tudott tornát nyerni: „Újabban a térde sérült, a bokájával már nincs baj. Rég szóltam, hogy hosszabb pihenőt kell tartani” – nyilatkozta a veterán teniszező.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?