Australian Open: fel van adva a lecke Federernek

A hosszú kihagyás után visszatérő Roger Federernek nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja nyerni a hétfőn kezdődő Australian Opent. A svájci teniszező – aki a 17. helyig csúszott vissza a világranglistán – a döntőbe jutáshoz várhatóan négy top 10-es versenyzőt kell legyőzzön.

A pénteki sorsolás nem volt kegyes a világ legpiacképesebb sportolójával, Federer az első két körben selejtezőből érkező ellenfelekkel játszik, de ezt követően komolyra fordulnak a dolgok. Federer ágán szerepel Tomas Berdych, valamint Kei Nishikori, amennyiben túljut cseh és japán riválisán, a svájci a negyeddöntőben a világelső Andy Murray-vel nézhet farkasszemet. A legjobb négy között honfitársa, az ATP rangsorában negyedik Stanislas Wawrinka állhat az útjába.

A férfi egyes első fordulójában Novak Djokovics és Fernando Verdasco mérkőzése ígérkezik a legizgalmasabbnak. A szerb 9-4-re vezet az egymás elleni találkozók tekintetében, a januári Qatar Openen azonban Djokovics nagyon megkínlódott a 33 éves spanyollal, akit öt meccslabdát hárítva múlt felül. Andy Murray, a melbourne-i Grand Slam-torna legnagyobb esélyese az ukrán Ilja Marcsenko ellen mutatkozik be, míg a papíron kilencedik favoritnak tartott Rafael Nadal a német Florian Mayerrel mérkőzik meg a nyitókörben.

Női egyesben öt román teniszező indul, íme az első kör párosításai: Irina-Camelia Begu–Jaroszlava Svedova (kazah), Sorana Cîrstea–Irina Kromacseva (orosz), Simona Halep–Shelby Rogers (amerikai), Patricia Maria-Țig–Monica Puig (Puerto Ricó-i), Monica Niculescu – a seljetezőből kap ellenfelet.

Gálfi Dalma kikapott  az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában. A verseny honlapja szerint a világranglistán 162. magyar játékos két sima szettben, 6:1, 6:1-re maradt alul pénteken a WTA-rangsorban 202. macedón Lina Gjorcheskával szemben. A 2015-ben junior US Open-bajnok, 18 éves Gálfi búcsúja egyben azt is jelenti, hogy magyar részről csak Babos Tímea szerepel majd alanyi jogon az Australian Open 128-as főtábláján, az ő első ellenfele az amerikai Nicole Gibbs lesz – írja az MTI.

Kapcsolódók

Kimaradt?