AusOpen: Idén is búcsúzott az első körben Simona Halep

Akárcsak tavaly, idén is búcsúzott az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság első körében Simona Halep.

A negyedik kiemelt román teniszező és ellenfele, a világranglista 52. amerikai Shelby Rogers mérkőzése nyitotta a melbourne-i Rod Laver Arénában a 105. Australian Open tornát. A meccs mindössze egy óra 15 percet tartott, a 24 éves amerikai játékos két sima szettben, 6-3, 6-1-re győzte le Halepet, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón sérülésre hivatkozott a passzív játéka miatt.

Az Eurosport veterán kommentátora, Mats Wilander kiábrándítónak nevezte Halep kiesését. Bár jól kezdte a találkozót, a román lány játéka a mérkőzés előrehaladtával csak romlott.

Egy másik román teniszezőnek is végét ért az első körben az ausztrál nyílt teniszbajnokság, a világranglista 107. Patricia Maria Tig szintén két szettben, 6-0, 6-1-re kikapott a 2016-os olimpiai bajnok Monica Puigtól.

Társaival ellentétben győzelemmel kezdte melbourne-i szereplését a torna 27. kiemeltje, Irina-Camelia Begu, aki a világranglista 39. Jaroszlava Svedovát verte három szettben. 

A melbourne-i torna női mezőnyének főtáblájára hat romániai játékos került fel, Simona Halep (4 WTA), Irina-Camelia Begu (29 WTA), Monica Niculescu (32 WTA), Sorana Cirstea (78 WTA), Patricia Maria Tig (107 WTA) és Ana Bogdan (125 WTA).

Az év első GS-tornájának összdíjazása a tavalyihoz képest 14 százalékkal nőtt rekordot jelentő 50 millió ausztrál dollárra. A nők és a férfiak azonos pénzdíjért játszanak. A győztesek 3,7 millió ausztrál dollárt vihetnek haza, de az első forduló vesztesei is 50 ezerrel vigasztalódhatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?